Una forta explosió a Madrid en un edifici d'habitatges al barri de Salamanca, deixa diverses persones ferides i una de greu, i obliga a desallotjar els edificis propers a la zona. Tot i que les causes que han provocat l'incident encara es desconeixen, la principal hipòtesi és que unes obres al mateix edifici han provocat l'accident. Els bombers treballen en la localització de dos operaris desapareguts dins l'edifici. 

L'explosió ha tingut lloc a l'àtic d'un edifici de quatre plantes del carrer General Pardiñas, fent cantonada amb el carrer Ayala. L'edifici ha patit danys molt greus i a la zona es troben treballant diverses dotacions de bombers, així com els serveis de Samur-Protecció Civil de Madrid. 

L'incident ha tingut lloc prop d'una escola

La forta explosió ha succeït prop de l'escola Nuestra Señora de Loreto, la qual, en un primer moment, semblava que havia de ser evacuada, tal com han afirmat diversos testimonis que es trobaven prop del lloc accidentat. Finalment, no ha sigut necessari evacuar el col·legi. No obstant això, s'ha desallotjat l'edifici adjacent a l'accidentat per motius de seguretat, segon han confirmat els equips d'emergències. 

Moments després de la forta explosió al barri de Salamanca de Madrid / Twitter

L'explosió deixa una més d'una desena de ferits

L'espectacular explosió que ha tingut lloc prop de dos quarts de dues de la tarda al barri de Salamanca de Madrid ha deixat disset persones ferides, tal com avança el mitjà elDiario.es. Els serveis d'emergències han traslladat a quatre persones a l'hospital per a ser ateses, a les quals han rescatat de l'interior de l'edifici. Tres d'elles presentaven ferides lleus; l'altra persona ha resultat greument ferida. Les dotacions de bombers encara treballen per determinar si hi ha més persones afectades dins l'edifici. 

Els equips d'emergències treballen en la localització de dos operaris desapareguts dins l'edifici. Els homes estaven treballant dins el bloc en el moment de l'explosió 

Primera hipòtesi que explicaria l'explosió

Les causes que han motivat l'explosió encara es desconeixen. No obstant això, l'alcalde de Madrid, José Luís Martínez Almeida, ha fet pública la primera hipòtesi que explicaria el motiu de l'incident: unes obres que s'estaven duent a terme al mateix edifici podrien haver provocat la forta explosió. L'altra hipòtesi que explicaria l'explosió és que s'havia produït una fuita de gas

Els serveis d'emergències s'han desplaçat a la zona

Els serveis d'emergències s'han desplaçat ràpidament fins al lloc dels fets. Donada la gravetat de l'explosió, que ha afectat un edifici de quatre plantes, l'Ajuntament de Madrid ha iniciat un Procediment d'Incidents Complexes (PIC). Es tracta d'un protocol que coordina tots els serveis i cossos d'emergències sota les ordres d'un altre cos especialitzat, en aquest cas, dels Bombers. A la vegada, Samur-PC ha desplegat un Punt Sanitari Avançat (PSA) per atendre les persones ferides.