Els familiars i l'agent de la popular actriu nord-americana Anne Heche, de 53 anys, han confirmat la seva mort, després que aquest matí informessin que la desconnectarien del suport vital al llarg d'aquest divendres, 12 d'agost. L'actriu es trobava ingressada i en coma des de feia quatre dies, en un estat molt greu, a conseqüència de les lesions causades arran d'un aparatós accident de cotxe que ella mateixa va provocar a la urbanització de Mar Vista, a Los Angeles. Els sanitaris van confirmar poques hores després que l'estat de l'actriu era molt crític, ja que havia patit lesions cerebrals irreversibles. Aquest divendres, 12 d'agost, els seus familiars i representants han confirmat a través d'un comunicat que "no s'espera que l'actriu sobrevisqui", motiu pel qual l'han desconnectada del suport vital en les pròximes hores, una vegada complerta l'última voluntat de l'actriu, que era la de donar els seus òrgans.

El fatídic accident de cotxe va provocar cremades i lesions de gran gravetat a l'actriu Anne Heche

Diumenge passat, 7 d'agost, les portades de revistes i mitjans digitals s'omplien amb la notícia que l'actriu Anne Heche havia protagonitzat un aparatós accident de cotxe a Los Angeles, als carrers de la urbanització de Mar Vista. L'actriu de pel·lícules com "Donnie Brosco" va ser captada per algunes càmeres de seguretat de la urbanització conduint a una alta velocitat i de forma temerària, fins que finalment va acabar estavellant-se contra una casa. El xoc del vehicle contra la casa va provocar un incendi al cotxe de l'actriu amb ella dins, ja que havia quedat atrapada a l'interior del vehicle durant més d'una hora. L'accident de cotxe va mobilitzar 59 bombers, que van provar d'apagar el foc i excarcerar l'actriu de l'interior del cotxe, tasca que es va allargar durant 65 minuts. Una vegada rescatada, l'actriu, que encara no havia estat identificada, va ser traslladada en estat crític fins al centre de cremats Grossman, de l'hospital de West Hills, a Los Angeles. Heche ha estat en coma i intubada en aquest centre hospitalari durant quatre dies, fins que s'ha confirmat el pitjor dels presagis: les lesions eren tan greus i irreversibles que l'actriu no podia sobreviure.

Heche va patir una lesió cerebral greu i irreversible

Segons confirma el representant de l'actriu a través del comunicat emès, Anne Heche va patir una "ferida anòxica cerebral severa" per la falta d'oxigen que va patir estant tancada a l'interior del seu cotxe, mentre aquest cremava en flames. La lesió cerebral, que és irreversible, va deixar l'actriu en un estat de "mort cerebral" i, per aquesta raó, la seva família ha optat per seguir la recomanació mèdica i desconnectar l'actriu del suport vital: "Anne segueix en coma i en situació crítica. No s'espera que sobrevisqui. La seva elecció sempre va ser donar els seus òrgans i se la manté en un sistema de suport vital per determinar si algun d'ells és viable", han expressat els familiars en el comunicat. 

L'actriu de "Sis dies i set nits" estava sota els efectes de les drogues en el moment de l'accident

Malgrat la gravetat de l'accident, ja des que va ocórrer diversos mitjans apuntaven a la possibilitat que l'actriu de "Volcano" o "Sense rastre" es trobava sota els efectes les drogues. La seva conducció temerària no deixava lloc a dubtes, però els informes mèdics finalment han confirmat la troballa de les restes d'aquestes substàncies, concretament cocaïna i fentanil. Abans del fatídic accident que la va ferir de gravetat, Heche va patir un altre xoc poques hores abans, contra el garatge d'una casa, i va fugir del lloc dels fets. Hores després es va estavellar contra una casa, provocant el greu incendi que ha acabat causant-li greus lesions cerebrals i, finalment, la mort.