Un jove de 28 anys ha mort i més de vint persones han patit ferides en desencadenar-se una tempesta de sorra que ha provocat la caiguda d'una part de l'escenari principal i l'estructura de l'entrada al recinte que allotja, des de dimecres passat, el famós Medusa Festival, a la platja de Cullera (València), segons informa Levante. La tragèdia s'ha produït per les fortes ratxes de vent que s'han desencadenat al voltant de les quatre d'aquesta passada matinada i que han embolicat el festival en una tempesta de sorra.

21 ferits, nou d'ells greus

Segons les primeres informacions, el nombre de ferits n'ascendeix 21, dels quals nou es troben en estat greu i han estat evacuats a diferents hospitals de València i La Ribera, a Alzira, amb diverses ambulàncies, tant privades com les que formaven part del dispositiu sanitari del festival. La conselleria de Salut també ha enviat dotacions tot just rebre les primeres trucades d'emergència al telèfon 112.

Els altres dotze ferits han patit lesions lleus per la qual cosa han estat atesos al lloc pels diferents equips sanitaris i, afortunadament, no han necessitat hospitalització.

Fortes ratxes de vent

Segons les primeres hipotesis, la tempesta hauria assolit ratxes de vent al voltant dels 65 quilòmetres per hora. Tot just produir-se el fatal accident, s'han traslladat al lloc dels fets dispositius de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Cullera, que han evacuat ràpidament tot el recinte on s'estaven celebrant diferents concerts alhora, mentre els equips sanitaris atenien i evacuaven els ferits i traslladaven els més greus a l'hospital.

Vídeo del fort vent en el Medusa Festival de València I Imatges: @mangeeel_g

Medusa Festival de València

El festival de música havia començat dimecres passat, però fins aquesta nit havien estat les festes prèvies al cartell principal del festival, que ha començat aquest divendres i s'anava a prolongar fins a diumenge.

L'organització del festival ha informat a través d'un comunicat en el seu perfil d'Instagram de la suspensió de les actuacions previstes per les "inclemències del temps" i per "garantir la seguretat dels assistents".

Actualment, encara roman sense desallotjar l'àrea del càmping, que allotja a centenars de joves desplaçats des de tots els punts de la Comunitat Valenciana i de la resta del país per assistir a aquest esdeveniment musical. El festival és un dels més importants de València.