La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat ha detingut aquesta tarda el conegut raper Morad a la plaça d’Europa d’aquest municipi a tocar de Barcelona, segons ha pogut saber ElCaso.cat. La detenció s’ha produït aquesta tarda i ja està rebent assistència del seu lletrat. Morad, molt conegut per les seves cançons, veritables èxits entre els joves, ha estat arrestat per, presumptament, haver amenaçat de mort un agent de la policia de la ciutat. Està previst, si no hi ha cap canvi, que durant les hores que venen sigui entregat als Mossos d’Esquadra i que passi la nit a la comissaria de la policia catalana de l’Hospitalet de Llobregat. Demà podrà passar a disposició del jutge de guàrdia. Segons fonts de la seva defensa, està acusat d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat.

El raper, que va ser detingut acusat d’haver provocat desordres públics amb la crema de contenidors al seu barri, La Florida de l’Hospitalet, llavors va ser deixat en llibertat amb càrrecs però amb la prohibició d’entrar en aquesta zona de la ciutat. Avui, però, i segons han confirmat fonts del cas a ElCaso.cat, ha estat arrestat a la plaça d’Europa, on actualment resideix, lluny del barri on va néixer.

Amenaça de mort a un agent de la policia

Ara mateix no han transcendit més detalls de l'enfrontament d'aquesta tarda ni què l'ha generat, tampoc quin tipus d'amenaces ha proferit, presumptament, el raper contra l'agent de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet, que s'ha considerat una amenaça de mort i que per això ha acabat arrestat.

Els fets, però, han arrencat al carrer de Natzaret, a tocar d'on viu, quan els agents han denunciat un cotxe que estava mal aparcat i han demanat una grua per emportar-se'l, ja que estava aparcat sobre la vorera. Quan Morad ha vist que podrien emportar-se el cotxe, que no està clar si era d'ell o d'algun dels membres de la seva guàrdia pretoriana, s'ha encarat contra els agents. L'enfrontament ha pujat de to i segons consta a les primeres informacions policials, a l'espera de les diligències completes, ha escomès contra els policies i ha quedat arrestat.

Morad Hospitalet
Morad, en una imatge d'arxiu / CME

Els problemes de Morad amb la justícia

Morad El Khattouti El Horami, conegut popularment pel seu nom de pila, Morad, de 24 anys, amb nacionalitat espanyola i d’origen marroquí, té diverses causes obertes per conduir cotxes sense haver tingut mai carnet i per altres incidents, molts cops per haver-se enfrontat a la policia. A més, també està imputat per aquests darrers fets, del mes d’octubre del 2022, quan va ser detingut acusat d’haver provocat que uns joves, alguns d’ells menors d’edat, haguessin cremat contenidors després d’una batussa amb la policia de la ciutat.

La majoria de les cançons que fa Morad estan relacionades amb el barri on va viure de petit i on vivia, també fins fa poc temps, la seva mare. Al barri està dividit entre les persones que el defensen, per com, asseguren, ajuda els joves del barri, i també entre aquells que el veuen com l'instigador de tots els problemes que té un dels barris més complicats de l'àrea metropolitana de Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat en concret.

Les seves cançons, que triomfen a Spotify i el converteixen en un dels cantants més escoltats de l'Estat, a més de parlar del barri i de la seva vida, també aprofiten per insultar la policia i els Mossos d'Esquadra. Quan el jutge va ordenar la prohibició d'entrar al barri, un grup d'un centenar de joves es van manifestar pels carrers de La Florida per protestar.

Problemes "només" a Catalunya

Fonts de la defensa de Morad asseguren que és "incomprensible" que el raper només tingui problemes amb la policia quan està a Catalunya i que, en canvi, apunten, a la resta d'Espanya no hagi tingut mai cap enfrontament amb la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional.

🔴 ACTUALITZACIÓ: Morad, en llibertat