Tot i que a primera hora del matí el jutge que ha rebut el raper Morad després de ser detingut pels Mossos n’havia ordenat la seva llibertat amb càrrecs, a primera hora de la tarda, i segons han detallat fonts judicials a ElCaso.cat, el jutge ha dictat una ordre d’allunyament del raper del seu barri, la Florida, on hi ha l’epicentre del seu món, Blocs Florida

En la interlocutòria que ha signat la jutgessa Marta Alonso de Castro, i a la qual ha tingut accés ElCaso.cat, s’ordena la llibertat amb càrrecs, però prohibeix a Morad a “entrar i estar al barri de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat”, una mesura cautelar, apunta la magistrada “que estarà vigent fins que la sentència sigui ferma o es posi punt final al procediment amb alguna altra resolució ferma”.

Detingut per desordres públics

Aquest dimecres a la tarda va ser arrestat pels Mossos d'Esquadra per haver, presumptament, induït a la crema de contenidors després de pagar 1.000 euros a un grup de joves del barri després d'un enfrontament amb la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat. Després d'haver passat la nit a comissaria, els Mossos l'han passat a disposició judicial, quedant en llibertat, amb aquesta mesura cautelar, a primera hora de la tarda.

La Fiscalia havia demanat aquest ordre d'allunyament del barri, on es van generar els aldarulls, però la seva defensa s'hi ha oposat. La defensa de Morad, consultada per ElCaso.cat, han confirmat que ho troben exagerat i han posat en relleu que el raper Morad, més enllà de les acusacions, que s'hauran de provar durant el judici, té un fort arrelament al barri, tot i que ja no hi visqui.

Cal recordar que el famós i conflictiu raper viu ara en un àtic de la plaça d'Europa, a l'Hospitalet de Llobregat. La defensa també lamenta que l'atestat dels Mossos només identifiqui un dels autors dels desordres, el raper, si bé parla que els aldarulls els van protagonitzar unes vint persones.

Podrà ser detingut si trepitja la Florida

La mesura cautelar dictada avui per la magistrada Alonso de Castro permetrà als Mossos d'Esquadra, i qualsevol altre cos policial, poder arrestar a Morad si és detectat a l'interior del barri de la Florida. L'ordre d'allunyament permet a la policia, en el cas que el condemnat trenqui l'ordre d'allunyament, ni que no cometi cap il·lícit penal, per un delicte de trencament de condemna

Haurem de tornar a cremar la Florida

Segons consta a l'atestat de la detenció, feta pels Mossos d'Esquadra, Morad va ser denunciat també per dur sobre una arma prohibida. Ell mateix, en el moment de ser arrestat, va entregar a la policia una defensa extensible -serà denunciat administrativament. També duia un feix de bitllets de 50 euros, que els va entregar a un dels seus acompanyats. Ell mateix, durant el trasllat des del bar fins al cotxe policial, va demanar als joves que increpaven a la policia que aturessin la seva actitud. En canvi, quan ja estava detingut, i segons també conta a l'estat policial que avui els investigadors han entregat a la magistrada va dir que "haurem de tornar a cremar la Florida".