Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres el raper Morad a l’Hospitalet de Llobregat. No és el primer cop que la policia l’arresta, però aquest cop no ha sigut per cap requeriment pendent de cap jutjat. La detenció d’avui és més greu. Els Mossos d’Esquadra l’acusen d’un delicte greu d’incitació als desordres públics. Agents de paisà, segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’han arrestat quan era aquesta tarda en un bar de l'Hospitalet. S'ha deixat detenir sense resistència, després de ser rodejat pels policies de paisà. Ha estat traslladat a la comissaria de la policia catalana i s’espera que durant les hores que venen sigui entregat al jutge de guàrdia.

El raper Morad, detingut de nou a l'Hospitalet de Llobregat

Els Mossos d’Esquadra acusen aquest conegut raper de nacionalitat marroquina, famós per les seves cançons i pels seus atacs constants a la policia, d’haver ordenat i pagar l’incendi de diversos contenidors la setmana passada a la zona de la Florida, a l’Hospitalet. Concretament, i segons han pogut demostrar els investigadors de la policia catalana, el raper va pagar 1.000 euros a un grup de nois marroquins dels Blocs Florida a canvi d’incendiar diversos contenidors de la zona. Els fets van passar la matinada del 20 d’octubre i en total es van cremar uns cinc contenidors, que si bé no van causar danys personals, sí que van incendiar diversos vehicles.

“Cremarem la Florida”

Els incidents van iniciar-se quan Morad i la seva guàrdia pretoriana estaven gravant un dels seus habituals vídeos al mig del carrer, als Blocs Florida. Una patrulla de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va demanar que retiressin el vehicle, que estava aparcat al mig del carrer, i va ser llavors quan el multireincident raper va increpar-los. En un moment de la discussió, i quan ja marxava, va amenaçar els policies que “cremaria la Florida” arribant a dir, textualment, i segons consta a l’atestat policial, que “pagaria 1.000 euros als nens de la Florida per cremar-ho tot”

Morad Hospitalet
El raper Morad, amb els Mossos d'Esquadra, en un dels enfrontaments al barri de la Florida, a l'Hospitalet de Llobregat / Cedida

No només ho va dir. Al cap de poca estona van començar a cremar contenidors. Els Bombers de la Generalitat, que tenen el parc a menys de 3 minuts dels Blocs Florida, van apagar quatre contenidors a la plaça dels Blocs, que van afectar també un vehicle i un arbre, un altre contenidor al carrer de Carmen Amaya i dos vehicles, també a causa de l’incendi de contenidors, al costat de l’estació de metro de la Florida. Amb les amenaces i els fets, els Mossos d’Esquadra van obrir diligències amb l’objectiu de poder provar que Morad, tal com havia dit, havia pagat a joves del barri perquè cremessin contenidors. Un cop s’ha aconseguit, aquest dimecres, ha quedat arrestat per un delicte d’incitació als desordres públics. 

Morad, un conegut dels Mossos

No és el primer cop que el conegut raper de l’Hospitalet, que lidera les reproduccions a Spotify a Espanya i que no para de fer concerts amb milers de persones per tot Europa, és detingut pels Mossos d’Esquadra. Fins ara ho havia estat per ordres judicials per no haver-se presentat davant del jutge per causes antigues. El seu currículum, més enllà dels èxits discogràfics, està farcit de presumptes delictes de conducció temerària —no té carnet ni cap intenció de treure-se’l, però condueix cotxes d’alta gamma i en fa gala a programes de televisió— i delictes d’insults i amenaces contra agents de la policia. 

Tot i que no viu ja als Blocs Florida, el raper s’hi presenta sovint per gravar els seus vídeos i reivindicar el barri que l’ha vist créixer, que forma part del seu relat de jove desarrelat i conflictiu que, segons ell, lluita contra el sistema. Aquesta imatge, però, dista bastant de la realitat. En definitiva, i tal com es va demostrant a poc a poc, el famós raper només és un —presumptament— delinqüent.