Un jove de 32 anys, que va ser empès amb la seva bici per un guàrdia urbà de Barcelona dimarts passat, ha mort a conseqüència de les ferides. La seva família denuncia que "no ha estat cap accident".

Mor el lladre que va ser empès de la bici per un guàrdia urbà a l'Hospitalet de Llobregat

Es tracta d'un dels casos més hermètics del moment a l'Hospitalet de Llobregat, encara que tot sembla un secret a veus. Diverses versions i el secret sobre les actuacions fan del relat un collage d'especulacions i teories sobre la seva mort. Però la seva família té clares diverses coses. La principal: que no va ser un accident i que ningú no els informa de res.

Gasolinera Petrocat L'Hospitalet de Llobregat / GM

Gasolinera Petrocat L'Hospitalet de Llobregat / GM

Gairebé una setmana després dels fets encara queden molts dubtes per resoldre sobre el tema. Tot va començar dimarts passat, quan el jove, M., de 32 anys, anava amb bicicleta pel carrer Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, a l'altura de la gasolinera Petrocat.

Furta una bossa i acaba mort

Segons la seva família, M. feia anys que vivia fora i havia tornat a viure a Barcelona després de la mort del seu pare, irònicament guàrdia urbà.

Tenia dues filles i "passava per una mala ratxa" quan va decidir arrencar-li d'una estrebada una bossa -no un mòbil, com es pensava al principi- a una noia que caminava pel mateix carrer. La víctima del robatori el va increpar i va seguir per recuperar les seves pertinences.

Guàrdia Urbana de Barcelona / ACN

Guàrdia Urbana de Barcelona / ACN

I llavors va entrar en acció un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona fora de servei. El germà i cunyada del presumpte lladre mort relaten que ni es va identificar ni va donar l'alto, sinó que simplement el va empènyer per frenar el robatori, fent-lo caure de la bici. Durant la caiguda es va colpejar fortament contra un dels pilons metàl·lics de la gasolinera de forma fatal.

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que no es va identificar

Va quedar inconscient i els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, van haver de portar-lo d'urgència a l'Hospital de Bellvitge, on va ser operat i on va quedar en coma fins a la seva mort, divendres passat.

Hospital de Bellvitge / Wikimedia Commons

Hospital de Bellvitge / Wikimedia Commons

"No era un lladre, era un pobre desgraciat... Estava passant per una situació delicada, no tenia feina i no estava bé", diuen des de la seva família.

Encara que no pretenen justificar, ni de bon tros, el furt. "Fa dos mesos que va començar a portar una mala vida i va començar a desencaminar... i va acabar fent una ximpleria. Quan ens van trucar de l'hospital pensàvem que li havien robat a ell". I és que això és el que més difícil ha estat per a aquesta família: la desinformació.

Investigació oberta pels Mossos d'Esquadra

Tal com han declarat a aquest mitjà, es van assabentar que estava fugint després del furt arran de la notícia publicada en ElCaso.com. De fet, la bicicleta en la qual anava muntat quan va ser empès pel guàrdia urbà encara no ha estat tornada a la família ni saben on és.

Cotxe Mossos / ACN

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN

Només van trucar a la mare del mort des de l'hospital per dir-li que havia ingressat després d'un accident. Després el van informar que els Mossos d'Esquadra anirien a explicar-li què havia passat i a preguntar-li unes coses, però mai no van arribar.

"Se sabrà tota la veritat"

La seva mort divendres es va deure, segons els metges van dir a l'entorn familiar, a un cop al cap, que el va portar a la mort cerebral. Això serà detallat en l'autòpsia que se li està practicant, després de la qual la família espera poder vetllar-lo i enterrar-lo.

Ara la Guàrdia Urbana de Barcelona ha comunicat que ha obert un expedient d'"informació reservada" per col·laborar en la mesura possible amb la investigació dels fets, que la família considera un homicidi, a càrrec dels Mossos d'Esquadra.

Entre les claus es troben els enregistraments de les càmeres de seguretat de la gasolinera i els testimonis. "Se sabrà tota la veritat", remata el seu germà.