El Faustino va desaparèixer la setmana passada de l'Hospital de Terrassa, on havia ingressat per una pneumònia. Després d'una setmana d'intensa recerca, ha estat trobat mort en un barranc de la ciutat vallesana.

Troben mort en Faustino a Terrassa

Faustino José Aranda, de 58 anys va escapar de l'hospital de la ciutat del Vallès Occidental divendres passat, el 30 de juliol.

Segons va explicar la família al mitjà Món Terrassa, l'home havia ingressat amb una pneumònia i patia demència. I fa una setmana va fugir vestit amb la bata i sabatilles, sense el mòbil ni cap documentació.

Les alarmes van saltar i la seva família, els amics i coneguts, a més de voluntaris, van començar a buscar-lo immediatament a la zona de la seva desaparició.

L'última persona que el va veure va ser un conductor d'autobús, que va assegurar haver-lo vist prop de Mercavallès a les tres de la tarda del mateix divendres, un parell d’hores després que el desaparegut marxés d’un box d’urgències.

S'havia escapat de l'hospital divendres passat

La necessitat de medicació pels problemes respiratoris i la seva condició de vulnerabilitat van situar la seva cerca en una categoria d'extrema urgència, i fins i tot els Mossos d'Esquadra van demanar col·laboració ciutadana per trobar-lo.

Desaparecido Terrassa / SOS Desaparecidos

En Faustino va desaparèixer la setmana passada / Twitter

Després d'una setmana de recerca intensa, ha estat trobat, desgraciadament, mort.

Han estat les mateixes filles, amb dues amigues seves, qui l’han trobat. Estava a pocs metres d'on es muntava el dispositiu de sortida cada dia, al fons d'un barranc.

El troben mort en un barranc

La seva filla Ana ha explicat a Món Terrassa que aquest matí, el petit grup ha sortit a preparar la batuda convocada per a la tarda, on es demanava de nou la participació de la ciutadania.

Aquest divendres, després de molts dies de sol·licituds i gestions, han pogut accedir a les imatges de les càmeres de seguretat. En un dels vídeos és on es veu el Faustino per últim cop.

"A la càmera surt com entra per un camí i ja no en torna a sortir. Així que tot i que representava que era una zona que ja s’havia mirat, hem decidit amb la meva germana i dues amigues que han estat sempre amb nosaltres anar-hi a mirar", explica la filla.

I ha estat així com, després de caminar a la vora d'un solar amb tanques, han trobat el camí que portava cap al bosc.

Pocs metres endins han localitzat les seves sabatilles i una mica més enllà, en un barranc, el cos d’en Faustino.

Crítiques de la família al dispositiu de recerca

Segons el mateix mitjà, la família s’ha mostrat molt crítica amb el funcionament del dispositiu de recerca. Asseguren que fins després de 48 hores de la desaparició no es va començar la batuda, i per això van haver de ser ells amb voluntaris qui comencessin a buscar.

El que no entenen és com, tot i que l'home havia marxat sense documentació ni mòbil i que es trobava en una situació de vulnerabilitat no s’havien activat abans els dispositius.

També critiquen que només hi hagi hagut un dispositiu oficial durant diumenge i dilluns, i que després s'hagin desentès, deixant a la família i voluntaris al càrrec.

"Totalment desemparada"

En declaracions recollides a Món Terrassa, l'Ana, la seva filla, ha sentenciat: "M'he sentit totalment desemparada, havent d’organitzar un dispositiu sense saber molt bé com es fa, perquè ells només van ser-hi dos dies i hem hagut de demanar ajuda a la ciutadania a través de xarxes socials. Després he hagut d’anar al darrere perquè es demanessin totes les càmeres de seguretat. Entenc que a edificis privats es triga més, però no entenc per què fins avui no hem pogut veure les imatges de Mercavallès o de la gossera, que són d’ens públics. I estem molt enfadats perquè se’ns va jurar i perjurar que el lloc on avui l’hem trobat ja s’havia buscat a fons".

El cos d'en Faustino ha passat a disposició dels forenses per practicar-li una autòpsia i determinar les circumstàncies de la seva mort a la ciutat vallesana.