Mor el jove genet Jairo Huertas, de 16 anys, promesa de les competicions de Doma valencianes. Va ser trepitjat pel seu cavall quan practicava per a un campionat i ha mort a l'Hospital de La Fe.

Mor Jairo Huertas, genet de 16 anys

Dia dur per al món de l'hípica alacantina. Aquest matí s'ha fet pública la mort de Jairo Huertas, una promesa de la Doma de 16 anys, que va tenir un accident a València quan es preparava per a una competició.

Jairo Huertas / Comparsa de Contrabandistes d'Altozano

Jairo Huertas era conegut a les festes de Moros i Cristians / Comparsa de Contrabandistes d'Altozano

L'adolescent era un reconegut genet alacantí, que brillava per la seva participació en les festes de Moros i Cristians del barri d'Altozano d'Alacant, on desfilava amb la comparsa dels Contrabandistes.

Trepitjat pel seu cavall quan entrenava

La notícia s'ha fet pública des de la comparsa, que ha comunicat la seva mort i el condol a la seva família. "Estava en els dies previs a una competició de Doma. El cavall va relliscar i la caiguda no va ser important, però en aixecar-se va trepitjar el Jairo. Va ser operat d'urgència a La Fe, on va entrar en estat crític," explicaven al diari Información.

Després de dies de tensió, operacions d'urgència i el màxim esforç dels sanitaris de l'hospital, Huertas va morir aquest dimarts a causa de les ferides, que no va poder superar.

Jairo Huertas / Comparsa de Contrabandistes d'Altozano

Huertas va morir trepitjat pel seu cavall quan entrenava / Comparsa de Contrabandistes d'Altozano

La mateixa associació festaire lamenta la pèrdua del jove talent en declaracions al mateix mitjà: "En Jairo era, per si sol, un espectacle per a les festes d'Altozano. Hi havia gent que venia a veure'l muntar a cavall, era molt bo".

Promesa de l'hípica alacantina

Les xarxes socials també s'han omplert de missatges de suport a la família i plorant el jove. La comparsa publicava: "Estimat Jairo! El nostre Jairo. Te n'has anat massa aviat, el destí tenia altres plans per a tu. Vas il·luminar les nostres desfilades amb el teu saber fer i ens vas robar els cors amb la teva bondat i simpatia des del primer moment. Sempre estaràs amb nosaltres perquè et vas instal·lar als nostres cors, però res no pot calmar aquest dolor tan gran que tenim. Tot el nostre afecte als teus pares, Jose i Bea, i al teu germà, Sergio. DEP".

Jairo Huertas / Comparsa de Contrabandistes d'Altozano

La comunitat festaire lamenta la pèrdua del jove genet / Comparsa de Contrabandistes d'Altozano

També l'escola de Carmelitas d'Alacant, on el Jairo estudiava primer de batxillerat, ha publicat un comunicat al respecte, en el qual defineixen la mort del genet com una "manotada dura i inesperada" i parlen d'ell com un "alumne afable i estimat". El missatge, escrit per un dels docents, segueix: "et vaig impartir diverses assignatures, inclosa la de la vida, que avui cruelment t'han arrabassat" i finalitza desitjant-lo un "bon viatge".

Les restes mortals del menor van ser traslladades al tanatori de la Siempreviva, a la seva ciutat natal, Alacant.