Hugo Millán, motorista de Huelva de 14 anys, va morir aquest diumenge en el circuit Motorland Aragón, on es disputava la European Talent Cup. Millán va caure de la moto i el pilot polonès Milan Leon Pawelec el va atropellar mortalment. La mare de Súper Hugo, Ana Belén Gracia, li ret ara homenatge.

Ana Belén Gracia, mare d'Hugo Millán, s'enfonsa

Ana Belén Gracia, mare d'Hugo Millán, el pilot de motos de 14 anys que va morir després de ser atropellat per un altre motorista en el circuit Motorland Aragón d'Alcanyís, Terol, ha retut homenatge i s'ha acomiadat del seu fill i les xarxes socials.

"Porto només hores sense tu i no puc amb la meva ànima, t'has emportat tota la meva vida amb tu", comença escrivint a Facebook, totalment trencada.

Hugo Millán

Adreçant-se directament al seu fill segueix: "El meu àngel de la guarda com estàs? T'estimo moltíssim el meu campió... Ets el millor que m'ha passat en la meva vida. T'estimo, Súper Hugo". Súper Hugo havia estat anomenat l'adolescent, natural de Huelva, que representava Cuna de Campeones en la Hawkers European Talent Cup.

Consternació en el motociclisme: mor un pilot de 14 anys

Abans del tràgic accident, l'Hugo havia aconseguit arribar segon de la classificació d'aquesta categoria a la cinquena cita de la temporada del FIM CEV Repsol.

Però aquest diumenge la seva carrera s'esfumava durant la segona volta de la cursa, quan va caure i va ser atropellat quan caminava pel traçat pel pilot polonès Milan Leon Pawelec.

Hugo Millán.jpeg 2

Després de l'incident, es va decretar la bandera vermella perquè el pilot pogués ser atès d'urgència en la mateixa pista, però davant de la gravetat de les ferides es va decidir traslladar-lo d'urgència a un hospital de Saragossa on minuts després va confirmar la seva mort.

"Per sempre, 'Súper Hugo'"

La resta de curses pendents de la jornada van quedar suspeses després de la tràgica notícia.

El món del motociclisme mostrava la seva consternació a les xarxes socials. "Lamentem profundament comunicar que Hugo Millán ens ha deixat. Sempre et recordarem pel teu somriure, el teu gran cor i la teva professionalitat. Descansa en pau, Hugo. Sempre estaràs als nostres cors i et recordarem així, somrient, com sempre. Et volem", va escriure a Twitter Cuna de Campeones.

Hugo Millán.jpeg 3

El seu pare, Kike Millán, també dedicava unes paraules al seu fill a Facebook, assegurant que la seva vida "es va trencar" amb la mort de l'Hugo i prometent-li que s'encarregarà que "no s'oblidi" la seva "gran humilitat i traça en els circuits".

Atropellat en la pista

"Vas donar la teva vida per ser tan valenta i et juro que no deixaré de lluitar perquè no s'esvaeixi el teu nom... Per sempre Súper Hugo", sentenciava.

Institucions com l'Ajuntament de Huelva o el de Palos de la Frontera i la Diputació Provincial han fet públic el seu condol. També els clubs de la província com el Recreativo de Huelva, l’Sporting Club, el San Roque de Lepe o el Ciudad de Huelva i el CDB Enrique Benítez, han mostrat les seves condolences a la família.