El Xavi és un excursionista de Camprodon (Ripollès) que va desaparèixer el diumenge a Setcases (Ripollès) . Tot i que el van aconseguir treure de l'allau on havia quedat atrapat, no va poder superar la hipotèrmia i va morir a l'hospital. L'home era una persona molt coneguda al municipi, ja que havia estat cap de llista a l'ajuntament.

Xavi Collboni va desaparèixer a l'estació d'esquí Vallter 2000

Els fets es remunten a diumenge al matí quan el Xavi Collboni va decidir anar a donar una volta per la zona de l'estació d'esquí Vallter 200o. La seva família, en veure que a l'hora de dinar no havia arribat a casa, es va començar a preocupar i, per aquest mateix motiu, van decidir alertar als Mossos d'Esquadra.

Immediatament, van obrir un fort dispositiu amb els Bombers de la Generalitat per trobar-lo com més aviat millor. Les condicions meteorològiques eren extremadament dures, hi havia molta neu, vent i estaven a -12 graus, amb una sensació tèrmica de -31.

Mor a l'hospital l'excursionista rescatat a Setcases

Les possibilitats de trobar-lo amb vida, eren molt baixes, però després de 24 hores de cerca, finalment el van trobar viu, amb signes d'hipotèrmia severa. Els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), en estat crític i amb una temperatura corporal de 24 graus, el van traslladar a l'hospital, però malgrat els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida.

La seva mort ha causat gran commoció a Camprodon, ja que el Xavi era una persona molt coneguda i estimada al municipi. De fet, havia estat cap de llista d'ERC a l'ajuntament tres anys: el 2003, el 2007 i el 2011. 

Xavier Collboni / Valldecamprodontv

Xavier Collboni és l'excursionista que va desaparèixer a Setcases (Ripollès) que va morir posteriorment a l'hospital per culpa de la hipotèrmia severa / Valldecamprodontv.com

Xavier Collboni Salas era una persona molt coneguda a Camprodon

L'home de 47 anys estava apassionat pel món de la muntanya i, de fet, va ser el president del Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon: era un expert i, en el moment de la desaparició, anava molt ben equipat, tot i que les males condicions meteorològiques van jugar a la seva contra. El Xavier participava en moltes activitats municipals i, a més a més, era el president de l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'institut Germans Vila Riera. 

"Condol per la pèrdua del company i amic Xavi Collboni, exregidor de Camprodon i referent a la Vall"

L'ajuntament de Camprodon ha decretat dos dies de dol i els seus companys de partit no han dubtat a mostrar el seu condol per xarxes socials: "El grup d’ERC al Ripollès expressa el seu sentit condol per la pèrdua del company i amic Xavi Collboni, exregidor de Camprodon i referent a la Vall, el qual ens ha deixat avui, ens afegim al dolor dels seus familiars. Amic, et trobarem molt a faltar", diuen des d'ERC en una piulada.