Els Bombers, els Mossos i els Agents Rurals han buscat un home que ha desaparegut aquest cap de setmana a Setcases (Ripollès), molt a prop de l'estació d'esquí de Vallter, a -12 graus. Els seus familiars demanen col·laboració ciutadana per trobar-lo com més aviat millor. Finalment, s'ha pogut trobar aquest migdia, colgat de neu.

El desaparegut és de Camprodon i se li va perdre el rastre a Setcases

El desaparegut és un home de 47 anys i veí de Camprodon (Ripollès), que va sortir d'excursió el diumenge per Setcases, en ple temporal Arwen, que ha provocat una baixada dràstica de les temperatures i unes condicions meteorològiques especialment dures.

Els seus familiars, en veure que anaven passant les hores i que no apareixia, es van començar a preocupar i, per aquest mateix motiu, van alertar dels fets. Segons expliquen els Bombers, immediatament, van activar el protocol per trobar-lo com més aviat millor i, des de llavors el continuen buscant.

Sensació tèrmica de -31 graus a l'estació de Vallter 2000

"La recerca de Setcases s'ha fet, durant aquesta nit, sota torb i cops de vent que feien baixar la sensació tèrmica a -31° En arribar el dia s'ha incorporat a la recerca personal de l'estació Vallter 2000 que ahir ja va activar els remuntadors per facilitar la feina als efectius", expliquen els Bombers de la Generalitat al seu compte de Twitter.

Els Mossos d'Esquadra i els Bombers localitzen el seu cotxe

A la recerca del desaparegut hi participen tant els Bombers de la Generalitat com els Mossos d'Esquadra, que han localitzat el cotxe de l'home en una zona propera on se li va perdre la pista

PoliciaMossos

Els Mossos d'Esquadra han participat en la recerca de l'home / ElCaso.cat

El senyal del seu mòbil el situa a la zona de les Xemeneies i els Bombers pensen que es va desplaçar fins aquest punt després de pujar al pic de la Dona. Cinc efectius del Grup d'Actuacions Especial (GRAE) estan inspeccionant una zona propera on el diumenge es va produir una allau. 

Condicions meteorològiques molt dures i un ampli dispositiu per trobar-lo

Han obert un ampli dispositiu per trobar-lo amb més de 40 efectius i també han participat voluntaris, familiars i amics del desaparegut, però les condicions meteorològiques són tan dolentes que, per la seguretat de tothom, han fet sortir de la zona a les persones que el busquen que no són especialistes. 

Els seus familiars demanen col·laboració ciutadana per trobar l'home desaparegut a Setcases

Segons expliquen els seus familiars, l'home va sortir cap a les 9:00 del diumenge i anava tot vestit de color negre i demanen col·laboració ciutadana per trobar-lo com més aviat millor. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament es posi en contacte amb Emergències 112.

? ACTUALITZACIÓ: L'home ha estat localitzat al voltant de les quatre de la tarda d'aquest dilluns, colgat de neu, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Presenta símptomes d'hipotèrmia severa, i està pendent d'exploració mèdica per part del Sistema d'Emergències Mèdiques.

? ACTUALITZACIÓ: Finalment, l'home ha mort a l'Hospital Vall d’Hebron de Barcelona a causa de la gravetat del seu estat. Havia sobreviscut a una nit a la intempèrie, però el seu cos no ha pogut suportar les condicions climàtiques extremes i no se li ha pogut salvar la vida.