Troben el cadàver d'un noi de 27 anys desaparegut al Pirineu català. Es tracta d'un veí de Madrid que havia anat a passar el cap de setmana amb els amics al Parc Nacional d'Aigües Tortes i l'Estany de Sant Maurici (Pallars Sobirà) i que va desaparèixer el diumenge.

Tot va començar quan aquest madrileny va anar als Pirineus amb el seu grup d'amics. Havien anat d'excursió al parc natural del Pallars Sobirà i havien quedat al refugi d'Amitges. No obstant això, el jove no es va presentar i va ser llavors quan els seus amics es van començar a preocupar, ja que va començar a enfosquir i no sabien res d'ell.

Per aquest mateix motiu, van alertar a Emergències 112 i els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra van obrir un dispositiu per trobar-lo com més aviat millor. No obstant això, la cerca no va tenir èxit i no el van aconseguir localitzar.

Troben un cadàver al lloc on va desaparèixer el veí de Madrid

Aquest dilluns, la pitjor de les hipòtesis s'ha acabat complint: els Pompièrs de la Vall d'Aran han localitzat aquest dilluns al vespre el cadàver d'un home a la zona on havia desaparegut el jove de 27 anys. Encara no s'ha fet la identificació del cadàver, però segons les primeres investigacions, es tracta del noi a qui van perdre el rastre el cap de setmana. 

El seu cos ha estat trobat al fons d'un barranc, a prop del refugi on havia quedat amb els seus amics. La nit del diumenge al dissabte, les temperatures van ser de fins a -10 graus sota zero. De moment, es desconeixen quines han estat les causes de la seva mort. Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia, que donaran més detalls d'aquesta troballa.

Pompièrs Emergéncies / Pompièrs Emergéncies

Troben el cadàver d'un excursionista que havia desaparegut al Parc Natural de Sant Maurici i l'Estany d'Aigües Tortes / Pompièrs Emergéncies

"Se l'haurà d'extreure i procedir a la seva identificació"

"Ahir al vespre, els Pompièrs d'Aran van localitzar des de l'aire un cos al fons d'un barranc, a Alt Àneu. En accedir-hi, van certificar que es tractava d'una persona sense vida. No se'n va poder fer l'extracció, donada l'hora. Els Mossos d'Esquadra han de fer l'aixecament del cos, com a policia judicial. Posteriorment, se l'haurà d'extreure i procedir a la seva identificació", expliquen els Bombers de la Generalitat en una publicació de Twitter.

Mor un excursionista en una situació molt similar a Setcases

Fa tres mesos, un excursionista va morir en circumstàncies molt semblants a Setcases (Ripollès) va anar a fer una ruta per la muntanya. Les condicions meteorològiques eren molt dures i va quedar atrapat per una allau de neu. Malgrat les baixes temperatures, va aconseguir sobreviure gairebé 24 hores seguides en una situació extrema. El van rescatar amb una hipotèrmia i el van traslladar a l'hospital en estat crític i, malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida i va acabar morint.