Un agent de la Guàrdia Civil de 51 anys i anomenat Jesús Castro mor estavellat quan estava de servei i es dirigia a atendre un accident de trànsit a Catoira, Pontevedra.

Mor un guàrdia civil estrellat

Eren les nou i cinc del matí quan Jesús Castro, de 51 anys, treballava a la zona de Pontevedra, Galícia. Va rebre un avís per desplaçar-se al lloc en el qual s'havia produït un accident viari, ja que l'agent pertanyia a la secció de Tráfico.

Guàrdia Civil Trànsit|Tràfic

Imatge d'arxiu d'un control de trànsit de la Guàrdia Civil / Creative Commons

Circulava amb la seva motocicleta oficial per la carretera provincial EP-8001, que comunica els municipis gallecs de Catoira i Caldas de Reis, a Pontevedra. Es dirigia a l'AP-9 per revisar l'accident, però paradoxalment ell es va convertir en víctima mortal.

Jesús Castro, de 51 anys, en ple servei

I és que per causes que encara s'estan investigant, en un revolt, la motocicleta del Jesús va continuar tot recte, estavellant-se contra el talús de terra que voreja la via.

Automàticament, diverses dotacions dels serveis d'emergències es van desplaçar al lloc dels fets per atendre'l, inclòs un helicòpter del 061, encarregat de localitzar el punt del sinistre. Tanmateix, en arribar, no van poder fer res per salvar la vida del motorista.

Guàrdia Civil Helicoptero

Helicòpter de la Guàrdia Civil / EFE

Protecció Civil de Catoira i el grup d'emergències de Padrón també van acudir a l'accident, juntament amb companys del mateix guàrdia civil mort.

Membres dels serveis d'emergències tenen com a principal hipòtesi que Jesús Castro podria haver quedat enlluernat pel sol, la qual cosa hauria provocat que perdés el control del vehicle.

Mentre anava a atendre un accident de trànsit

La carretera en qüestió, l'EP-8001, té ja reputació mortal a causa de les nombroses corbes seguides i complicades que han posat fi a la vida de moltes persones. Els alcaldes d'alguns municipis pels quals passa la via fa temps que reclamen millores per evitar aquest tipus de sinistres.

Entre ells el regidor de Catoira, Alberto García, que arran d'aquest cas recordava els escrits presentats davant de la Diputació de Pontevedra fa anys, sol·licitant que s'estudiés l'eliminació d'almenys tres girs en el traçat.

Una carretera molt perillosa

L'EP-8001 és una de les vies provincials amb més trànsit registrat, per sobre dels set mil vehicles diaris, molts d'ells, transports pesats, informa el mitjà La Voz de Galicia.

Jesús Castro era natural d'Ourense, però vivia a Ponteareas. Tenia 51 anys i estava casat. Tant la Guàrdia Civil com el Ministeri de l'Interior, el delegat del Govern a Galícia, José Miñones, i la subdelegada a Pontevedra, Maica Larriba, han mostrat les seves condolences a la seva família, companys i amics.

Mor un lladre empès per un guàrdia urbà quan fugia

Un accident més sospitós i relatiu a un cos policial va tenir lloc la setmana passada a l'Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, deixant diverses incògnites sense resoldre.

Dimarts passat, al carrer Gran Via, a l'altura de la gasolinera Petrocat, un jove de 32 anys anava en bici quan va arrabassar una bossa a una jove que estava caminant per la zona.

Gasolinera Petrocat L'Hospitalet de Llobregat / GM

Gasolinera Petrocat en L'Hospitalet de Llobregat / GM

Un agent de la Guàrdia Urbana de la capital catalana fora de servei, presumptament sense donar l'alto ni identificar-se, el va abordar i va empènyer de la bici per frenar el robatori, del qual el lladre fugia.

Tanmateix, el jove va caure i es va colpejar el cap de forma molt violenta, morint després de dos dies en coma a l'Hospital de Bellvitge. La família va assegurar a aquest mitjà que no es tracta d'un accident i els Mossos d'Esquadra investiguen els fets.