Un jove de 23 anys ha mort sclafat després que un bolquet d'obra carregat de sorra bolqués. El mortal accident ha ocorregut aquest matí a Madrid mentre el jove es trobava complint la seva jornada laboral en una obra. Fins al lloc accidentat s'han desplaçat diverses dotacions de bombers i del Samur Protecció Civil.

La víctima mortal, un noi de tot just 23 anys, estava treballant en unes obres en el número 14 del carrer Ferraz, molt a prop del Temple de Debod. A prop d'un quart de dotze del matí, el bolquet (un vehicle de treball destinat al transport de materials) carregat de sorra que conduïa el noi ha bolcat, empresonant-lo. Això ha causat diverses lesions greus al treballador, que ha mort a l'instant. Aquest ha estat el segon accident laboral mortal de la setmana.

La víctima presentava seriosos traumatismes

Després de rebre la trucada informant de l'accident, Emergències Madrid ha activat diverses dotacions dels serveis d'emergència. Els bombers i el Samur Protecció Civil s'han desplaçat fins al lloc dels fets per assistir a la persona accidentada. En elevar la màquina i extreure la víctima, els bombers han pogut comprovar que el noi no presentava signes vitals. El bolcament del vehicle carregat de sorra a sobre del treballador li ha causat severes lesions: un traumatisme cranioencefàlic, un de toràcic, un d'abdominal i un d'ortopèdic. Malgrat les tasques de reanimació, que s'han realitzat durant més de 30 minuts, els serveis d'emergències no han pogut salvar la vida del jove. Tal com ha declarat a Europa Press Isabel López, cap de guàrdia de Samur, el noi havia entrat en parada cardíaca "des d'un primer moment". El Samur ha hagut d'assistir a diversos companys del mort que es trobaven treballant amb ell en el moment de l'accident.

Investiguen si es tracta d'un delicte d'abús contra els treballadors

La Policia Municipal de Madrid ha obert una investigació a fi d'aclarir les circumstàncies que han envoltat el mortal accident laboral, i intentar esbrinar si darrere del fatídic succés hi podria haver un delicte d'abús contra els treballadors.

Segon accident laboral mortal en una setmana

Aquest accident laboral és el segon que es produeix a Espanya en menys d'una setmana amb víctimes mortals. Tot just fa dos dies, una espectacular explosió en una planta de biodièsel de Calahorra (La Rioja) va posar fi a la vida de dos treballadors de 32 i 40 anys. Si bé les circumstàncies que envolten aquest accident encara s'estan investigant, el que se sap de moment és que a la zona on eren els treballadors hi havia quatre dipòsits, dos dels quals contenien biodièsel, i uns altres dos oli cru, materials altament inflamables. Un dels dipòsits va explotar i va provocar fissures i fugues en els altres dos, així com un incendi i espès fum. L'explosió va obligar a més de 100 bombers a treballar a contrarellotge per contenir les flames i que no afectessin la resta de la planta ni els polígons pròxims.

A començaments d'aquest mes de maig, es registrava la mort d'uns altres dos treballadors, que es trobaven treballant en unes obres del barri Salamanca de Madrid quan una fuita de gas va provocar una explosió.

Més de 200 treballadors han mort en accidents laborals aquest any

Fins ara, ja són més de 200 els treballadors que han perdut la vida en accidents laborals, tan in itinere com en la seva jornada laboral. Aquesta xifra suposa un increment del 27,2% respecte al mateix període de l'any passat, segons el sindicat UGT.