L'amazona Elena Legarra, de 43 anys, ha mort després de rebre una guitza per part d'un dels seus cavalls, que estava descarregant d'un vehicle. Competia professionalment des de 2003, sent veterana en aquest esport.

Mor l'amazona Elena Legarra

Els fets s'han fet públics aquest matí a través de la Reial Federació Hípica Espanyola, RFHE, que ha emès un comunicat per informar que l'amazona Elena Legarra, original de Navarra, de 43 anys, ha mort després de rebre una guitza per part d'un dels seus cavalls mentre l'intentava descarregar.

Segons la mateixa font, Legarra portava practicant hípica tota la seva vida i competia des de 2003. A més, havia aconseguit guardons a nivell nacional en la disciplina.

L'incident, que està sent investigat per la Policia Nacional, es va produir aquesr dilluns en el centre eqüestre de Robledales a Zenotz, a la Vall d'Ultzama, al nord de Navarra.

L'amazona intentava baixar un dels seus cavalls del camió on se solen transportar quan l'animal es va posar nerviós, es va regirar i li va clavar la guitza al tòrax que finalment va produir la seva mort.

Guitza mortal del seu cavall quan el treia del remolc

La Reial Federació Hípica Espanyola, RFHE, ha mostrat el seu lament per la pèrdua de la reconeguda esportista a les seves xarxes socials: "Profunda tristesa pel fatal accident de l'amazona Elena Legarra. Poc després d'haver competit a la Lliga Nord a Jaizubía ha perdut la vida a causa d'una guitza al tòrax d'un dels seus cavalls en voler descarregar-lo. El nostre més sentit condol. Descansa en pau".

El Consell Superior d'Esports també ha volgut acomiadar Legarra amb un missatge en el seu perfil de Twitter. "Volem enviar les nostres més profundes condolences a la RFHE i a la família i amics de l'Elena. La pèrdua d'algú proper mai no és fàcil. Tot el nostre suport i el nostre ànim", han declarat des de l'organisme públic.

Dol per la mort del genet Jairo Huertas a València

El món de l'hípica també lamentava fa poc més d'un mes la mort del genet Jairo Huertas, de tan sols 16 anys, que va ser trepitjat pel seu cavall. La jove promesa de la Doma es trobava entrenant per a una competició a València quan tot es va torçar.

Jairo Huertas

Jairo Huertas va morir al setembre després de ser trepitjat pel seu cavall / Arxiu

El menor era reconegut sobretot al barri alacantí d'Altozano, on va néixer, per la seva participació en les festes de Moros i Cristians, en les quals desfilava amb la comparsa dels Contrabandistes.

Trepitjat pel seu cabell mentre entrenava

Va ser la mateixa institució festaire la que va fer pública la mort de Jairo: "Estava en els dies previs a una competició de Doma. El cavall va relliscar i la caiguda no va ser important, però en aixecar-se va trepitjar el Jairo. Se li va operar d'urgència a l'Hospital de La Fe, on va entrar en estat crític," explicaven al diari Información.

Després de diversos dies de tensió, operacions d'urgència i el màxim esforç dels sanitaris de l'hospital valencià de La Fe, Huertas va morir el passat 21 de setembre a causa de les ferides provocades pel cavall, que no va poder superar.