Mor Sascha Hüsges, una de les persones que van resultar ferides en l'atemptat mortal contra un mercat ambulant nadalenc a Breitscheidplatz, a Berlín. Amb ell, ja són tretze les víctimes mortals de l'atac.

Mor després de cinc anys una víctima de l'atemptat de Berlín

Tal com s'ha fet públic avui, Sascha Hüsges, un dels més de cinquanta ferits de l'atemptat contra el mercat ambulant nadalenc de Berlín el desembre de 2016, ha passat a ser víctima mortal.

Segons les primeres informacions, l'home de 49 anys, va morir el passat dia 5 d'octubre com a conseqüència de les greus lesions que li va deixar un fort cop que va rebre al cap, probablement causat per una biga, quan va acudir a socórrer les víctimes.

Perquè Hüsges va ser una de les primeres persones que va acudir a ajudar els afectats per l'atemptat, que en un inici va deixar dotze morts. Era 19 de desembre de 2016 i el mercat ambulant de Breitscheidplatz, un dels llocs més turístics de la capital alemanya, era ple de gent.

Va anar a socórrer les persones atropellades pel camió

I ara, després de ser una de les víctimes indirectes de l'atac terrorista, ha mort després de cinc anys postrat al llit a causa de les ferides.

De fet, durant tot aquest temps, ha necessitat l'assistència de la seva parella, que va comunicar la mort de l'home, i d'un cuidador les 24 hores del dia.

Va ser Anis Amri, un cuiner tunisià, que va arrasar el mercat ambulant amb un camió robat, matant en l'acte onze persones i lesionant-ne altres 56 a la plaça de l'Església Memorial Kaiser Willhem, al districte de Charlottenburg.

La víctima número dotze va ser el conductor del vehicle amb què es va perpetrar l'atemptat, Łukasz Robert Urban, que havia estat assassinat a trets pel mateix Amri per robar-li el camió. Va ser trobat mort al seient del copilot.

Tragèdia al mercat ambulant nadalenc de Breitscheidplatz

Després de l'atropellament massiu, que va durar set horrorosos minuts i que va commoure Europa, Amri va aconseguir fugir a Itàlia, on finalment va morir en un tiroteig amb la policia.

Ara, després de la notícia de la seva mort, que ha estat feta pública per part de la seva parella, el grup format per familiars i víctimes de l'atemptat ha sol·licitat en una carta a les autoritats berlineses i a la comissió parlamentària que investiga el cas que el nom de Hüsges sigui gravat al costat dels de les altres dotze víctimes al monument que recorda l'atemptat.

En l'escrit, a què va tenir accés la cadena regional RBB, es demana la incorporació "sense més burocràcia" del nom de Hüsges al de la resta de víctimes abans del cinquè aniversari de l'atemptat el pròxim 19 de desembre.