El Miquel és un home de 86 anys que assegura que ha estat estafat pel seu advocat a Mallorca, uns fets que estan sent investigats per la Policia. 

La víctima d'aquesta presumpta estafa és el Miquel Fiol Gelabert, que explica que l'home es va aprofitar d'una operació a cor obert del Miquel per guanyar-se la seva confiança i, posteriorment, treure-li les seves propietats.

"Viure sol quan tens 86 anys hauria d'estar prohibit"

"Viure sol quan tens 86 anys hauria d'estar prohibit. Sempre hi ha un grup de persones al teu voltant que són com piranyes esperant el moment indicat per desvalisar-te i quedar-se amb els teus diners", explica la víctima al diari Última Hora.

El Miquel és propietari de diversos habitatges i, un dia, li va trucar el seu administrador alternant-lo d'uns moviments sospitosos, ja que havia venut alguna de les seves propietats. No obstant això, Fiol no havia venut res i va començar a moure fils per esbrinar qui li estava suplantant la identitat per vendre les seves propietats.

Un advocat estafa un avi a Mallorca aprofitant-se d'una operació a cor obert

Finalment, va esbrinar que la persona que hi havia darrere de tot això era el seu advocat, que, presumptament, s'havia aprofitat d'una situació de vulnerabilitat del seu client per estafar-lo a través d'un document. "Es reflecteix en conformitat amb un notari, que l'advocat al qual va conèixer mentre l'estaven operant a cor obert era l'hereter del declarant, a part de poder vendre, llogar i permutar totes les seves pertinences així com acceptar l'herència del declarant", explica el diari Última Hora.

Li va falsificar la firma per quedar-se amb les seves propietats

Segons explica la víctima, l'home li ha falsificat la firma i, a través de l'estafa, ha aconseguit vendre un dels seus pisos i llogar-ne un altre.  "Ja no et pots fiar de ningú. Aquest home em va enganyar des del principi. Em va demanar un poder per ajudar-me a gestionar les meves propietats i encarregar-se dels papers, però va aprofitar per falsificar la meva firma i posar-se com a hereu per poder fer amb les meves propietats el que vulgui", explica indignat l'avi.

Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional investiga un advocat que, presumptament, ha estafat un avi a Palma (Mallorca) falsificant-li la firma per quedar-se amb les seves propietats i la seva herència / Europa Press

La Policia Nacional ha obert una investigació i està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. L'advocat, del qual no ha transcendit la seva identitat, es podria enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades per un presumpte delicte d'estafa.