El Nelson David és el jove de 25 anys que ha ingressat a presó com a presumpte autor de quatre assassinats a homosexuals a Bilbao (Biscaia). L'Ertzaintza està investigant si hi ha més víctimes i han sortit a la llum els errors que va cometre i com l'han enxampat, ja que a més de deixar-se la cartera a casa d'un dels homes a qui va intentar matar, també va tenir altres actituds molt sospitoses.

Nelson David feia pocs mesos que s'havia mudat a Irun (Guipúscoa) des de Colòmbia, el seu país d'origen. Els seus inicis al País Basc no van ser gens fàcils i va estar tres mesos vivint al carrer. No obstant això, al cap de poc temps va conèixer una noia de 18 anys i van començar a sortir junts. La seva sogra li va aconseguir feina a la seva rostisseria: ell s'encarregava de fer les comandes i d'anar a comprar tot el que necessitava.

Volia portar un ritme de vida molt alt

Aquest jove de 25 anys volia portar un ritme de vida molt alt, un ritme al qual no podia arribar amb la seva feina a la rostisseria. Va ser per aquest motiu que, presumptament, va idear un pla macabre per aconseguir diners. Es va crear un perfil fals a l'aplicació Wapo i va començar a quedar amb homes, tots ells homosexuals d'entre 40 i 70 anys.

Els drogava amb èxtasi líquid per aconseguir les contrasenyes bancàries

Es reunia a casa de les víctimes fingint un fals interès sexual, els drogava amb èxtasi líquid per saber les contrasenyes dels seus comptes bancaris i, un cop aconseguit aquest objectiu, els matava de sobredosi, de tal manera que semblés una mort natural.

Durant molts mesos, aquesta tècnica li va funcionar, però gràcies al testimoni d'un supervivent, que va explicar com aquest home el va intentar matar, l'han acabat enxampant i ha ingressat a presó de manera provisional com a presumpte autor dels fets.

Nelson_David_Presunto_Asesino_Serie_Homosexuales_Bilbao_Detención
Nelson David és l'home que, presumptament, ha assassinat quatre gais a Bilbao (Biscaia) i estan intentant esbrinar si hi ha més víctimes / EFE

Enxampat comprant una colònia de 200 euros amb una targeta de la víctima

El Nelson es va deixar el passaport a casa d'aquest supervivent i, la mateixa tarda que el va intentar matar, va anar a comissaria a denunciar que havia perdut la documentació. Aquest va ser l'error més gran que va cometre, però no l'únic: les càmeres de seguretat el van enxampar comprant un perfum de 200 euros amb la targeta de crèdit d'un dels homes que, presumptament, va assassinar.

L'Ertzaintza escorcolla els pisos de possibles víctimes de l'assassí en sèrie

Actualment, l'Ertzaintza continua amb la investigació oberta i està escorcollant el pis d'un home que, possiblement, també va ser víctima d'aquest assassí en sèrie. Els agents també estan intentant esbrinar si el Nelson David es troba darrere de la mort de Koldo Martínez, un militant d'IU que va perdre la vida en estranyes circumstàncies.