La Policia Foral de Navarra va aturar aquest diumenge un autobús que viatjava a Pamplona després que el conductor donés positiu en amfetamina, metamfetamina i cànnabis. Els passatgers, tots adolescents, tornaven de passar uns dies a Salou (Tarragonès) per celebrar el viatge de fi de curs. Van ser precisament els joves qui van alertar a la policia navarresa sobre que el xòfer havia esnifat cocaïna mentre conduïa.

Els estudiants van trucar la policia per alertar que el conductor anava drogat

Els fets van ocórrer el diumenge, segons informa la Policia Foral. Els agents van rebre una trucada dels estudiants alertant sobre la situació que havien viscut dins l'autobús. Els agents van decidir mobilitzar una patrulla de Tudela (Navarra) al peatge de Marcilla —AP15—. El conductor, en passar just per aquest tram de carretera, va aturar el vehicle per indicacions de la policia. Els agents de la Foral van procedir a realitzar-li un test de drogues, que va acabar confirmant la infracció i la temeritat de l'individu en conduir drogat.

El conductor s'enfronta a una elevada sanció econòmica

La infracció comesa pel conductor de l'autobús constitueix un incompliment molt greu de la llei de seguretat viària. La sanció econòmica s'eleva a 1.000 euros de multa i una retirada de sis punts del carnet de conduir, segons informen els agents de la policia navarresa. Els joves estudiants que havien de tornar a casa van quedar immobilitzats a l'autobús fins que un altre conductor habilitat es va poder fer càrrec del vehicle per portar-los, finalment, a casa.

navarra
Tuit de la Policia Foral de Navarra I Imatge: Twitter @policiaforal_na

Més delictes de trànsit a Pamplona

D'altra banda, la Policia Foral ha detingut aquest cap de setmana dotze persones, quatre d'elles per delictes de trànsit. Dos dels detinguts circulaven sense carnet per la capital navarresa —a més de conduir sota els efectes de l'alcohol— i els altres dos també per alcoholèmia superior a 0,60 mgr/l.