Assassinen una dona d'un tret al cap a Berja (Almería). Els familiars de la víctima han vist en primera persona com l'han matat i la Guàrdia Civil ha obert una investigació per localitzar el presumpte autor dels fets. Segons les primeres investigacions, tot apunta que el mòbil del crim ha estat un intent de robatori, ja que al lloc on han passat els fets, anteriorment, hi havien entrat a robar. 

Els fets van passar el dilluns 18 d'abril en una casa en una zona apartada de Berja, un municipi de poc més de 12.000 habitants d'Almeria, que fa frontera amb la província de Granada. Segons les primeres investigacions, una setmana abans dels fets, van entrar a robar en aquest domicili i, al cap de set dies, va passar el macabre crim.

"Van entrar, van robar i van deixar la casa feta un desastre. Va ser un dilluns i el següent la van matar"

Segons expliquen els familiars de la víctima, estaven dormint quan, de cop i volta el gos va començar a bordar. Això els va fer saltar totes les alarmes i més tenint en compte el robatori que hi va haver just una setmana abans. "Van entrar, van robar i van deixar la casa feta un desastre. Va ser un dilluns i el següent la van matar", diuen els testimonis.

"Sense dir paraula, li van disparar"

"El gos va començar a bordar a les quatre del matí. Vam sortir la meva germana, la meva dona i jo. Elles anaven davant i jo darrere. Sense dir paraula, li van disparar", explica el germà de la víctima. Segons expliquen els testimonis, tot apunta que els presumptes autors dels fets són dues persones que, després del tret, van fugir.

Succés estretament relacionat amb el robatori

La dona va quedar greument ferida i van alertar a Emergències 112, però malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida i va acabar morint de trajecte cap a l'hospital. De moment, no ha transcendit la identitat de la víctima ni les causes de l'assassinat, però tot apunta que es tracta d'un succés estretament relacionat amb el robatori.

Guardia Civil / Archivo
La Guàrdia Civil investigat l'assassinat d'una dona a Berja (Almeria): el cas està sota secret de sumari i busquen els autors dels fets, que van fugir / Archivo

Cas en mans de la Guàrdia Civil i sota secret de sumari

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esbrinar més detalls d'aquest macabre assassinat. De moment, tot s'està centrant a localitzar i detenir els presumptes autors dels fets i saber quin és el mòbil del crim. No obstant això, el cas es troba sota secret de sumari i, per tant, serà complicat saber com va morir.

Ja saben qui és l'home que va assassinar el Paco, un avi desaparegut a Almeria: mort per un cotxe

Aquest no ha estat l'únic crim dels darrers mesos a Almeria. Francisco López Sánchez, de 83 anys, va desaparèixer misteriosament en aquest municipi d'Almeria el 2 de desembre del 2021. Després de mesos d'investigació, van detenir el presumpte autor dels fets, que el va matar per un deute de 1.000 euros relacionat amb la compravenda d'un cotxe.