Miguel Carcaño, l'assassí confés de la Marta del Castillo, tornarà a Sevilla per declarar en un judici contra El Cuco i la seva mare, acusats de fals testimoni per mentir en el cas del crim d'aquesta menor de 17 anys. En un principi, havia de declarar de manera telemàtica, però la família de la víctima va demanar que el traslladessin per fer-ho en persona. La sol·licitud ha estat acceptada i haurà de declarar de manera presencial als jutjats de Sevilla.

Els acusats en aquest nou judici són Francisco Javier García, conegut popularment com el Cuco, i la seva mare, que estan acusats de fals testimoni en el judici que es va celebrar a l'Audiència de Sevilla l'any 2011 per l'assassinat de Sevilla. La família de la Marta del Castillo demana una pena de dos anys de presó, una multa de 1.800 euros i una indemnització de 10.000 euros per cadascun dels pares de la víctima. 

"Van idear un pla amb l'única finalitat d'enganyar i amb la intenció d'induir a error al tribunal, aportant dades falses i reticents"

D'altra banda, Fiscalia demana que la condemna sigui de sis mesos de presó i la multa de cinc mesos a 10 euros diaris. El judici començarà el proper 26 de maig i es preveu que tingui una durada de cinc dies. Segons diu l'acusació, el Cuco i la seva mare "van idear un pla amb l'única finalitat d'enganyar i amb la intenció d'induir a error al tribunal, aportant dades falses i reticents", explica l'escrit de l'acusació.

Marta del Castillo / EFE

Miguel Carcaño haurà d'anar a Sevilla a declarar al judici contra el Cuco i la seva mare, acusats de fals testimoni en el cas de la desaparició i assassinat de la Marta del Castillo/ EFE

El Cuco va ser condemnat per un delicte d'encobriment d'assassinat

El Cuco, que va ser condemnat per un delicte d'encobriment del crim quan era menor d'edat. La seva sentència va ser de gairebé tres anys d'internament en un centre de menors. Segons les proves presentades per la família Del Castillo, el Cuco i la seva mare van mentir deliberadament per fer creure als magistrats que el menor estava a casa seva quan, en realitat, no era així. Tenen moltes sospites que estava en el lloc del crim i confien que aquest judici ajudi a esclarir què va passar aquella nit del 2009 al pis de León XIII.

El testimoni de Miguel de Carcaño, clau en el judici

El testimoni de Miguel Carcaño, que està complint condemna a la presó d'Herrera de la Mancha (Ciudad Real), serà clau per dos motius: el primer, per saber si El Cuco i la seva mare van mentir; el segon, per esbrinar més detalls sobre la mort de la sevillana de 17 anys i poder trobar el seu cos, ja que 13 anys després del crim, encara no l'han trobat. 

Desaparició i assassinat de Marta del Castillo

Carcaño, com a testimoni, està obligat a dir la veritat. No obstant això, aquest assassí, en el cas Marta del Castillo, va donar més de set versions diferents del que havia passat aquella nit i, per tant, la família de la víctima no les té totes en què sigui 100% sincer en el judici. Caldrà esperar a saber què declara en el judici per esclarir els fets i saber si, finalment, el Cuco i la seva mare són condemnats per fals testimoni.