Novetats del cas Marta del Castillo: Miguel Carcaño haurà de declarar en un judici contra El Cuco i la seva mare acusats d'haver mentit en el cas de la desaparició i assassinat d'aquesta menor de 17 anys.

El crim de Marta del Castillo és possiblement el més mediàtic d'Espanya: 13 anys després dels fets, encara no han localitzat el seu cadàver i hi ha molts caps sense lligar. Miguel Carcaño, l'assassí confés, és l'únic que continua pres pels fets i, després de donar múltiples versions dels fets, ara explica que l'autor dels fets és el seu germanastre, que està en llibertat sense càrrecs.

Marta del Castillo / EFE

El Cuco i la seva mare estan acusats de fals testimoni en el judici per la desaparició i assassinat de la Marta del Castillo: Miguel Carcaño declararà com a testimoni / EFE

Javier García Marín, conegut popularment com El Cuco, que en el moment dels fets era menor d'edat, va estar internat en un centre de menors per encobriment de l'assassinat, però al cap de pocs anys ja va quedar en llibertat. El judici va estar marcat per les mentides i les contradiccions dels sospitosos, entre els quals es troba El Cuco.

Rosalía García Marín i El Cuco a judici per fals testimoni

El pròxim 26 de maig hi ha un judici contra El Cuco i la seva mare, la Rosalía García Marín, ja que tots dos estan acusats d'un delicte de fals testimoni en el cas Marta del Castillo. La novetat és que, segons ha pogut saber el Diario de Sevilla, Miguel Carcaño haurà de declarar com a testimoni i les seves declaracions podrien ser claus per saber si els dos acusats van mentir. 

Demanen la pena màxima: dos anys de presó

En cas que es demostri el delicte de fals testimoni, tant El Cuco com la Rosalía es podrien enfrontar a una condemna de fins a dos anys de presó. Segons l'advocada de la família de la Marta, la declaració de Carcaño és imprescindible per saber què va passar aquella nit del 24 de gener del 2009 al pis del carrer León XIII de Sevilla.

"El Cuco ha de saber qui estava en el pis i què va passar allà, què es va trobar i on es van emportar la Marta"

"El Cuco ha de saber qui estava en el pis i què va passar allà, què es va trobar i on es van emportar la Marta", explica l'advocada. Segons Fiscalia, El Cuco i la seva mare van idear un pla per demostrar la innocència del Javier sent plenament conscients que estaven mentint. La mare va explicar que la nit dels fets estava de copes amb el seu marit i pare d'El Cuco i que quan van arribar a casa, el seu fill estava dormint, uns fets que es van demostrar que eren falsos.

Per aquest mateix motiu, Fiscalia demana una condemna de vuit mesos de presó per cadascun d'ells, però la família de la Marta demana la pena màxima per un delicte fals testimoni, que és de dos anys de presó. Caldrà esperar que se celebri el judici per esbrinar si, finalment, acaben sent condemnats per aquest delicte o si els absolen.