Aquest diumenge es compleixen dos anys de la desaparició i assassinat de Marta Calvo, una dona que va ser assassinada per Jorge Ignacio Palma. Dos anys després del crim, encara no ha aparegut el seu cadàver i el seu assassí segueix sense revelar on està el cos.

Dos anys de la desaparició de Marta Calvo

Els fets es remunten al 7 de novembre del 2019 quan Marta Calvo Burón, de 25 anys, va desaparèixer a Manuel (València). La jove va quedar amb Jorge Ignacio Palma, a qui va conèixer per una aplicació de cites.

La Marta li va dir a la seva mare que estava en el carrer San Juan Bautista número 9. Les hores anaven passant i la seva filla no apareixia i, per aquest mateix motiu, va decidir presentar-se al lloc dels fets. Li va obrir la porta el Jorge, el presumpte autor dels fets, que li va dir que no coneixia la Marta.

Jorge Ignacio Palma diu que ha esquarterat el cadàver de Marta Calvo

Dos dies després, el 9 de novembre, finalment, van posar la denúncia per desaparició i, al cap d'un mes, el 4 de desembre, el Jorge Ignacio Palma es va presentar a la Guàrdia Civil i els va confessar que s'havia desfet del cadàver de la Marta. Segons les seves declaracions, la jove va patir una mort accidental en haver fet sexe amb alcohol i cocaïna i que es va veure "atrapat" en la situació i va decidir desfer-se del cadàver esquarterant-lo i llençant-lo a contenidors d'Alcira i Silla.

Immediatament, van intentar buscar els rastres del seu cadàver a les plantes de reciclatge, però no el van trobar. Dos anys després, els guàrdies civils que investiguen el cas, continuen treballant per trobar el seu cos i l'Ignacio es troba a presó provisional i sense fiança i es nega a confessar on està el cos de la Marta Calvo.

Jorge Ignacio, asesino de Marta Calvo / Cedida

Jorge Ignacio Palma és el presumpte assassí de la Marta Calvo i es nega a confessar on ha amagat el seu cadàver. Aquest diumenge es compleixen dos anys del crim / Cedida

Jorge Ignacio Palma és un assassí de dones en sèrie i un depredador sexual

Les declaracions de l'Ignacio estan plenes de contradiccions. Es tracta d'un assassí de dones en sèrie que ha estat involucrat en diferents crims amb el mateix modus operandi. Va drogar, violar i matar a Lady Marcela Vargas i a Areline Ramos, dues dones en situació de prostitució. 

Com la majoria de violadors i agressors sexuals, el Jose Ignacio Palma no té cap problema mental i obté plaer sotmetent i assassinant a dones que es troben en una situació vulnerable com, per exemple, les dones explotades sexualment, tal com s'explica en un informe fet per diversos criminòlegs que han analitzat la personalitat d'aquest depredador sexual.

"El pitjor malson que pot viure un pare és la mort d'una filla i més en les circumstàncies escabroses"

El pare de Marta, Sergio Calvo, ha assenyalat aquest divendres que "el pitjor malson que pot viure un pare és la mort d'una filla i més en les circumstàncies escabroses" que els ha "tocat sofrir", suportant durant molt de temps "la incertesa, la impotència i el dolor", i va advertir que les seves forces s'esgoten "mentre la vida transcorre sense que hi hagi dades esclaridores".

"No perdem l'esperança en què arribi el dia en què es faci justícia, perquè serà l'única manera de minorar aquest sofriment indescriptible que suportem els qui més estimem la Marta", conclouen els seus familiars en un comunicat.