El Màrius és el jove detingut per assassinar la seva àvia a Sant Gregori (Gironès). Han sortit a la llum els detalls del crim i els antecedents psiquiàtrics del presumpte autor dels fets i el seu caràcter agressiu. Ha explicat detalladament què va passar a la reconstrucció dels fets i ja ha ingressat a presó de manera provisional. 

La macabra troballa la va fer un altre net de la víctima, que es va dirigir fins a la casa de Sant Gregori, un municipi de gairebé 4.000 habitants a prop de Girona. Va poder comprovar que la Pepita R.C., de 90 anys, estava morta a terra. A simple vista, podia semblar que havia estat una mort accidental per una caiguda, però l'autòpsia va determinar que havia estat assassinada i que la causa de la mort era l'escanyament

Màrius Albert Aymerich Merino / ACN
Màrius Albert A.M. / ACN

Màrius Albert va matar la seva àvia

Màrius Albert A. M., el presumpte autor dels fets, té antecedents psiquiàtrics i el dia que, presumptament, va matar la seva àvia, es va dirigir a l'hospital amb ferides a les mans i va explicar que no es trobava bé i que s'havia barallat amb la Pepita.

Els Mossos el van detenir pel crim de Sant Gregori

El divendres, el germà del Màrius va entrar a l'hospital on estava ingressat molt alterat, dient que volia matar-lo. Quan els Mossos van saber els resultats de l'autòpsia, van detenir el Màrius com a presumpte autor dels fets. El dimarts va fer la reconstrucció dels fets i va explicar amb tota mena de detalls què va passar.

Màrius era veí de Salt i no tenia ni feina ni amics

Màrius Albert A.M. vivia en un pis de Salt que li pagava la seva família. No tenia ni feina ni amics i, segons explica El Punt Avui, el dia del crim va anar a casa de la víctima perquè no se sentia bé i volia parlar amb l'àvia. La porta de la casa estava oberta, com de costum, i va entrar-hi. La Pepita es va espantar i va voler trucar a una ambulància.

El presumpte assassí va dir que tenia molta por a les ambulàncies, ja que les vegades que l'havien anat a buscar l'havien sedat i que això li causava molta angoixa. La va escanyar i va caure a terra. Va veure que estava viva i va marxar corrents per por que vingués l'ambulància. Després de declarar aquesta versió dels fets, es va decretar la seva entrada a presó de manera provisional i sense fiança acusat d'haver-la assassinat.