Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home de 37 anys per matar la seva àvia, de 90, escanyant-la. Els fets van ocórrer entre les nou i les deu del matí del dijous 23 de juny a la localitat de Sant Gregori, al Gironès. L'assassinat es va produir per una discussió entre el jove i l'àvia, que volia trucar a la policia per ingressar-lo, ja que té antecedents psiquiàtrics, segons ha avançat l'ACN i han confirmat els Mossos.

El detingut va assassinar l'àvia per una discussió 

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets. Segons expliquen els agents, l'home va anar fins a casa de la víctima i van començar a discutir. El detingut va mostrar una actitud molt agressiva amb la seva àvia, que li va dir que trucaria a la policia perquè l'ingressessin. Va ser aleshores quan el jove va intentar prendre-li el telèfon, però en un atac de ràbia, va acabar estrangulant la dona gran fins al punt que va perdre el coneixement.

80abbc9c 4204 4c19 9b41 07d9b18c8f2d
Casa de la víctima / Foto: ACN

Després dels fets, l'home va decidir anar a l'hospital de Santa Caterina de Salt (Gironès) i va dir als professionals sanitaris que no es trobava bé i que s'havia barallat amb l'àvia, però en cap moment va confessar el seu assassinat. Els sanitaris van decidir ingressar-lo perquè tenia esgarrapades a les mans. 

El forense confirma una mort violenta

El jove no va avisar que el cos de la dona continuava dins el domicili. De fet, va ser un altre net de l'anciana —i germà del detingut— qui va trobar el cos sense vida de la víctima a la casa familiar de Sant Gregori. En veure que no responia, va avisar els Sistemes d'Emergències Mèdiques (SEM). 

Segons les investigacions, la dona de 90 anys no presentava cap signe de violència, però l'autòpsia ha revelat que va ser una mort violenta i que té lesions compatibles amb un possible estrangulament. En la declaració, el detingut ha assegurat que sí que va agafar la seva àvia pel coll, però que en perdre el coneixement i caure a terra es va donar un fort cop al cap.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos de Girona es van fer càrrec del cas i el dilluns, tan bon punt l'individu va rebre l'alta de l'hospital, van procedir a la seva detenció. Actualment, l'arrestat passarà aquest dimarts 28 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.