La mare de les nenes de Tenerife, que fa uns mesos van ser assassinades pel seu propi pare, ha fet unes declaracions en públic a cara descoberta. Beatriz Zimmermann ha agraït públicament a la tripulació del vaixell Ángeles Alvariño la seva labor en buscar els cadàvers de les seves filles.

Beatriz Zimmermann  apareix per primera vegada a cara descoberta

Per primera vegada, la mare de les nenes de Tenerife, ha sortit a televisió a fer unes declaracions mostrant el seu rostre. Ho ha fet a l'entrega de premis Taburiente, on ella mateixa ha lliurat un premi als membres de la tripulació Ángeles Alvariño, que tant va col·laborar per trobar els cossos de les seves filles assassinades. "Per tot l'amor i compassió que tots han demostrat a les meves nenes, m'he adonat que la majoria de persones són bones, ajuden i tenen un gran cor", explica la Beatriz.

Beatriz Zimmermann / ElCaso

Beatriz Zimmermann ha agraït públicament a la tripulació del vaixell Ángeles Alvariño la seva labor a l'hora de buscar les seves filles, assassinades per Tomás Gimeno a Tenerife fa mesos  / ElCaso

"És la primera vegada en la història que es troba un cos en aquestes profunditats. Ha estat un acte heroic que, per molt dur que sigui, és la veritat. La veritat és l'únic que ens fa lliures i ens fa avançar. No tinc paraules, només admiració cap a ells", diu Zimmermann commocionada.

Tomás Gimeno va assassinar l'Anna i l'Olivia per fer mal a la Beatriz

Els fets es remunten al 27 d'abril quan el pare de l'Anna i l'Olivia, dues nenes d'un i 6 anys, va enviar un missatge a Zimmermann dient-li que s'emportava les seves filles i que no les veuria mai més. Immediatament, la Beatriz va acudir a la Guàrdia Civil per denunciar els fets i, a partir d'aquell moment, els van començar a buscar sense pausa.

Els dies anaven passant i ni el Tomàs Gimeno ni les menors apareixien. L'últim cop que van ser vist el pare va ser a partir de les càmeres de seguretat, que el van gravar entrant al seu barco amb una maleta. Al principi, pensaven que hauria fugit a un altre país per fer-li el màxim mal possible a la seva exparella i mare de les nenes, la Beatriz.

Tomás Gimeno / El Caso

Tomás Gimeno va assassinar les seves filles menors d'edat a Tenerife fa mesos i, de moment, només han trobat el cadàver de la filla gran, una nena de sis anys / ElCaso

Van trobar el cadàver de l'Olivia a més de 1.000 metres de profunditat

Per aquest mateix motiu, van emetre una orde de crida i cerca internacional per detenir-lo com més aviat millor. A més, davant la possibilitat de l'assassinat de les menors, el vaixell Ángeles Alvariño es va desplaçar fins a la costa de Tenerife per buscar-les a l'aigua i, després de moltes setmanes de cerca sense èxit, van aconseguir trobar el cos de l'Olivia, de 6 anys, a més de 1.000 metres de profunditat, un fet pràcticament impossible.

Després d'aquesta troballa, el vaixell va estar diverses setmanes buscant el cos de l'Anna, però no el van trobar, com tampoc van trobar el de Tomás Gimeno. Els policies van concloure que el pare de les nenes les havia assassinat i que posteriorment s'havia suïcidat, un fet que va causar gran indignació a tot arreu.