María José, la mare de José Carlos, el jove malagueny assassinat a causa d'un brutal atropellament, ha parlat amb els mitjans per recordar i explicar com era el seu fill. A més a més, la dona ha fet una commovedora petició als amics i coneguts del seu fill. 

El jove vivia amb la seva mare i la seva àvia

La mare del jove assassinat ha concedit una entrevista al mitjà Diario Sur, en la qual recorda el seu fill José Carlos, de vint-i-tres anys, com un jove "humil, noble, lleial i amic dels seus amics". José Carlos era fill únic i no va conèixer el seu pare, ja que aquest va morir poc després de néixer ell; vivia amb la seva mare i la seva àvia, per qui sentia una gran devoció i la considerava, de fet, una segona mare: "Ens cuidava molt", relata la dona. 

Un amic del jove explica al Màlaga Hoy que considerava a José Carlos "un exemple". El defineix com un jove responsable, que sempre cuidava dels seus amics, i molt tranquil: "Mai buscava problemes ni mirava malament a ningú", apunta l'amic. És per això que la colla d'amics encara no pot creure's que matessin el seu amic en una nit de festa com tantes d'altres havien viscut. Adrián, un altre amic de la víctima i que, de fet, està a l'hospital com a víctima de l'atropellament, va expressar també al Màlaga Hoy la seva incredulitat davant tot el que havia passat: "No entenc com ha pogut morir un amic meu sense tenir culpa de res. Només espero que el jutge faci justícia. S'han carregat una persona innocent. Això no té ni oblit ni perdó". 

"Les represàlies no serveixen de res"

Precisament, María José, la mare del jove assassinat, ha volgut llançar un missatge per tranquil·litzar tots els amics del seu fill, així com a la societat malaguenya. El mateix dia del mortal atropellament, les xarxes socials van omplir-se de missatges d'odi fent referència, principalment, a la nacionalitat del presumpte assassí i del seu amic, que són marroquins. A més dels missatges d'odi, la ciutadania també va difondre els rostres dels dos investigats, acompanyant les imatges d'insults racistes i xenòfobs, a més d'amenaces. María José ha demanat "respecte" pel seu fill i per ella mateixa com a mare, en una commovedora petició: "Les represàlies no serveixen de res", referint-se als missatges d'odi vessats contra les persones immigrants aquests últims dies amb l'excusa de defensar la mort del jove. La dona ha afegit: "Només vull que els caiguin  [de condemna a la presó] tots els anys que marqui la llei, que per mi sempre seran pocs", segons ha recollit Diario Sur, però en cap cas vol que la mort del seu fill s'utilitzi com a propaganda de missatges racistes. La dona prefereix centrar-se en els actes d'homenatge i d'amor que els veïns de Màlaga han dedicat al seu fill.

Homenaje Jose Carlos Atropello Malaga
Els veïns de la ciutat van penjar flors en record a José Carlos, el jove atropellat mortalment a la sortida d'una coneguda discoteca de la ciutat / Telecinco

Un atropellament presumptament intencionat

La matinada del diumenge passat, José Carlos, un jove de vint-i-tres anys, moria a les portes d'una discoteca de Màlaga. Un grup de joves van colpejar-lo al cap amb una ampolla de vidre i el van deixar estirat enmig de la carretera, inconscient. Mentre els seus amics el socorrien, dos homes van aparèixer conduint a tota velocitat i van atropellar el jove, matant-lo a l'instant, en el que els investigadors consideren un atropellament totalment intencionat. Els amics de José Carlos van aconseguir evitar l'atropellament, però tres d'ells van resultar ferits; un dels joves continua en observació a causa d'un trencament renal. El conductor del vehicle va ingressar a presó el passat dimecres divuit de maig.