La matinada del passat diumenge quinze de maig, un brutal atropellament intencionat va posar fi a la vida de José Carlos, un jove de vint-i-tres anys que havia sortit de festa amb els seus amics a una coneguda discoteca de Màlaga. Tres dels seus amics van resultar ferits, un d'ells de gravetat. Tot i que la jutgessa ha decretat presó pel conductor del vehicle que va atropellar i matar el jove, la investigació del cas encara és oberta i tant els familiars com els amics de José Carlos reclamen que la justícia sigui implacable amb els culpables de l'assassinat. La parella de José Carlos, Miriam, i un dels amics de la víctima, Adrián, han explicat avui a diversos mitjans com van succeir els fets a partir del que ells recorden. 

Els fets van tenir lloc de matinada a la sortida d'una coneguda discoteca de Màlaga. José Carlos havia sortit de festa amb els seus amics per celebrar un aniversari. Quan ja marxaven cap a casa, va separar-se momentàniament del grup i, en aquell moment, es va veure involucrat en una baralla. Un grup de joves va agredir-lo violentament, colpejant-lo al cap amb una ampolla de vidre, fet que el va deixar inconscient en mig del carrer. Els seus amics i la seva parella ho van veure tot de lluny i van córrer a ajudar-lo. Mentre el socorrien, un cotxe que circulava a una gran velocitat els va envestir. José Carlos va morir a l'instant, i els tres joves, tot i que van poder apartar-se, van quedar ferits, un d'ells molt greu. 

Els amics de la víctima asseguren que José Carlos no tenia res a veure amb la baralla

L'Adrián és un jove de vint-i-tres anys, i amic íntim de la víctima. Des de l'hospital, on està ingressat per diverses lesions, entre elles fractures al fèmur i al maluc, per les quals l'han hagut d'operar, ha explicat a diversos mitjans malaguenys i nacionals tot el que recorda d'aquella fatídica nit. Segons relata el jove, van separar-se durant uns instants en sortir de la discoteca, i "de casualitat" va girar-se just en el moment en el qual uns joves colpejaven el seu amic amb una ampolla de vidre: "sense venir a compte, vaig veure com el colpejaven amb una ampolla, i com el meu amic José Carlos queia a plom. Vaig anar immediatament a ajudar-lo, a reanimar-lo", ha relatat a El programa de Ana Rosa, de Telecinco.

El testimoni del noi és clau per esclarir com van ocórrer els fets, ja que, fins ara, es creia que el grup de joves que l'havia agredit era el mateix que els havia atropellat. Segons declara el jove supervivent a la televisió, el mateix grup que havia agredit el seu amic havia llençat instants abans ampolles a un cotxe, que va resultar ser el Volkswagen Golf blanc que després va atropellar-los. "Els del cotxe pensaven que les ampolles les havíem llençat nosaltres. Van venir a atropellar-nos, a matar-nos", relata el jove. 

"S'han carregat una persona innocent. Això no té ni oblit ni perdó"

L'Adrián va rebre la notícia de la mort del seu amic quan l'estava atenent l'ambulància, i tal com declara al diari Málaga Hoy, al principi no s'ho podia creure. Ara, dos dies després del fatal incident, només espera que la justícia sigui implacable amb els culpables dels fets. "No entenc com ha pogut morir un amic meu sense tenir culpa de res", explica al mitjà malagueny. "Només espero que el jutge faci justícia. S'han carregat una persona innocent. Això no té ni oblit ni perdó". 

El conductor del vehicle ha ingressat a presó 

La jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número tretze de Màlaga ha decretat presó pel conductor del vehicle que presumptament va atropellar a José Carlos i els seus amics. La magistrada imputa al jove de vint-i-sis anys un delicte d'assassinat consumat, el del José Carlos, i de tres delictes d'assassinat en grau de temptativa pels intents d'atropellament als amics del jove. L'altre investigat i detingut, el copilot del cotxe, a qui acusaven d'un delicte d'encobriment, ha quedat en llibertat. Hi ha dues persones més, a qui no s'ha acusat de cap delicte, que estaven dins el vehicle en el moment dels fets. La policia continua investigant els fets.