Un nou cas d'assetjament escolar ha situat l'Institut Escola Teresa Altet de Rubí en el centre d'atenció. Cinc menors, quatre de 14 anys i un de 17, van ser detinguts el passat 7 de febrer per atacar una companya de classe, de 14 anys, aprofitant el moviment d'alumnes i professors durant un canvi de classe. Els joves van tirar la nena a terra i la van humiliar. Quan la tenien rodejada i indefensa, un d'ells li va posar els seus genitals a la cara, simulant que li feia una fel·lació i altres pràctiques sexuals. La noia es va intentar defensar i escapar dels agressors, moment en què la van començar a colpejar violentament.

Hi havia un professor a l'aula, però no va fer res

ElCaso.cat ha tingut accés a la declaració de la mare d'un dels companys de classe dels detinguts que va poder presenciar l'agressió. Segons el seu relat, "quan la nena es va intentar aixecar, un d'ells va retrocedir i li va donar una puntada de peu a la nuca" arribant a posar en perill la seva vida, ja que "una mica més al costat i no ho hagués explicat". A més, aquesta mare explica que en el moment dels fets "hi havia un professor a la porta i, no se sap perquè, no va fer res", posant en dubte l'actuació que va fer el centre educatiu d'aquest cas de bullying.

De fet, la dona reconeix que l'assetjament en aquest curs de tercer d'ESO és habitual i "no és la primera vegada que es passen amb paraules i cops cap als seus companys de classe", reconeixent que ella ho ha viscut en primera persona amb el seu fill. "Sempre són els mateixos" admet, encara que diu que no creu que això dels actes sexuals ho haguessin arribat a fer abans. A més, destaca que els nois que van agredir la nena no són només els cinc detinguts, sinó que en realitat van ser set agressors i dos d'ells no han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra. 

Sallent i la Ràpita, dos intents de suïcidi per assetjament escolar

Aquests fets en un institut a Rubí surten a la llum poc després dels tràgics successos de Sallent, on dues bessones de 12 anys es van intentar suïcidar (una va morir i l'altra està en estat crític), i de la Ràpita, on un jove de 15 anys va intentar posar fi a la seva vida llençant-se pel balcó i resultant ferit greu. En tots dos casos, els menors es van intentar suïcidar a causa de l'assetjament escolar que patien i que feien de la seva vida un autèntic malson. Uns casos, que han posat el bullying al centre de l'atenció mediàtica i que ha començat a fer que se'l reconegui com un veritable problema.

En un acte dels Mossos d'Esquadra a Manresa, el president de la Generalitat, Pere Aragonés, s'ha referit al cas de les bessones de Sallent, admetent que "cada jove que es treu la vida és un fracàs col·lectiu com a societat". Ha assegurat que "cal fer molt més" per evitar que passin aquest tipus de situacions i ha destacat que "s'ha incrementat el suport en l'àmbit de la salut mental dels joves", mostrant la seva preocupació per l'augment de casos d'assetjament escolar a Catalunya.