Sallent encara està en xoc després de 48 hores dels fets que han trastocat de dalt a baix aquest municipi del Bages. Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per aclarir, si es pot, què va motivar el salt al buit de les dues germanes bessones de 12 anys. 

La policia catalana té clar que el salt va ser voluntari i volen aclarir què va motivar aquesta decisió suïcida de les dues germanes. Una d’elles va acabar morint. L’altra segueix molt greu al Parc Taulí de Sabadell, on ja ha hagut de ser intervinguda d’urgència. Segueix estable dintre de la gravetat de les ferides. Contraversions entre l’Ajuntament de Sallent, Educació i els pares de l’institut. 

Educació i Ajuntament neguen el bullying

L’atestat dels Mossos confirmarà que va ser un suïcidi i intentarà aclarir l’entorn de les dues nenes i si els insults racistes i trànsfobs que, presumptament, havien rebut al centre educatiu van poder propiciar la seva decisió. Una de les joves, la que ha mort, havia iniciat un trànsit de gènere. Ella mateixa va explicar als seus companys que volia ser anomenada amb nom de nen i es va tallar els cabells. La policia catalana haurà d’intentar aclarir si aquest assetjament va poder motivar el salt al buit. 

El departament d’Educació i l’Ajuntament de Sallent, amb l’alcalde Oriol Ribalta al capdavant, asseguren que des del centre educatiu i des de la Policia Local del municipi no tenen constància de cap incident que es pugui relacionar amb el bullying. Des del centre, en comunicació amb els pares, mantenen la mateixa versió i asseguren que si bé les nenes havien rebut suport psicològic, no hi havia cap alerta per assetjament escolar. Els Mossos no ho descarten i volen esperar a acabar d’analitzar tots els detalls que envoltaven la vida de les menors. 

Una mare del centre, el confirma

Al carrer, però, com també entre els pares de l’institut, no hi ha dubte. Mireia Serra, la mare d’un menor que anava a classe amb les dues nenes, ha assegurat aquest matí davant dels mitjans de comunicació que el seu fill li ha explicat que sí, que els companys de classe reien de les nenes pel seu accent i també d’una d’elles, la que ha mort, per la seva transició de gènere. La declaració sencera es pot veure en aquest vídeo a continuació.

 

La mare confirma que el seu fill li ha explicat que els companys de les noies proferien insults contra les nenes, i sobretot, contra la nena que va assegurar que iniciava el seu canvi de gènere. “Assetjament no és la paraula que fan servir els nens de 12 anys”, assegura. 

En una conversa amb ElCaso.cat, l’alcalde Ribalta manté la seva posició i assegura que des del consistori, via Educació o via Policia Local, no es té coneixement d’aquests insults i insisteix que cal esperar que la investigació, que està sent feta per la Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Manresa, es conclogui per evitar emetre conclusions abans d'hora.