Els Mossos d'Esquadra sospiten que el pare de les germanes de Terrassa assassinades al Pakistan sabia quines eren les intencions dels nou familiars que detinguts pel doble crim, ja que les seves declaracions entren en contradicció amb les d'un altre testimoni clau. Els ciutadans del poble on van ser assassinades es van posar de part dels detinguts i van encobrir-ho tot dient que "és un assumpte de família".

El pare de les víctimes es diu Ghulam Abbas, té 52 anys i treballa en un supermercat de la rambla Francesc Macià de Terrassa i, segons explica ell mateix, feia mesos que no parlava amb les seves filles de 20 i 24 anys. Assegura que no sabia que les seves filles eren víctimes de matrimonis forçosos, uns fets molt poc probables tenint en compte les circumstàncies dels fets.

El pare de les germanes de Terrassa està en el punt de mira

Els Mossos d'Esquadra, des del primer moment, van sospitar de l'home, però aquestes sospites encara han augmentat més gràcies a un nou testimoni, el d'Ulfad Raja, el cap de la botiga d'alimentació on treballa el pare de les noies assassinades. La versió dels fets que ha donat a la Policia entra en contradicció amb la d'Abbas i els investigadors cada vegada tenen més clar que aquest home sabia que en aquell viatge al Pakistan les seves filles serien obligades a continuar casades amb els seus cosins contra la seva voluntat.

Detenidos doble crimen hermanas Terrassa / Europa Press
Sis dels detinguts pel doble crim de les germanes de Terrassa (Vallès Occidental) al Pakistan / Europa Press

Un dels presumptes assassins va ser detingut per un apunyalament

Segons explica La Vanguardia, el germà de les víctimes i un dels presumptes assassins era conegut pels policies pel seu caràcter agressiu, ja que va ser detingut per apunyalar la parella d'una de les seves germanes. El testimoni de la parella d'una de les víctimes també serà molt important per esclarir els fets. 

L'engany dels familiars de les germanes de Terrassa al Pakistan

Les primeres investigacions indiquen que l'Arooj i l'Anisa Abbas van ser enganyades pels seus familiars. Aquestes dues noies estaven casades amb els seus propis cosins, però ells vivien al Pakistan i elles a Catalunya. Es tractava d'un matrimoni que, a efectes pràctics, no influïa en res a les seves vides. No obstant això, en aquest viatge, els van dir que els seus marits havien d'anar a Terrassa amb elles, cosa que les víctimes no volien. De fet, van demanar el divorci i va ser llavors quan, presumptament, els seus marits, germans, sogres i tiet van assassinar-les.

Un poble sencer va encobrir el crim perquè "és un assumpte de família"

El macabre assassinat va passar a Nothia, un poble rural del Pakistan amb una forta influència del patriarcat islàmic. De fet, segons explica La Vanguardia, tot el municipi sabia el tràgic succés, però el van encobrir sota el pretext que "és un assumpte de família".

La mare de les víctimes continua amagada al Pakistan sota amenaça de mort d'un dels seus gendres i es troba en una situació molt complicada, ja que no té passaport espanyol. Tot i que la Policia de Punjab ha demanat pena de mort pels presumptes assassins, normalment aquesta classe de crims, mal anomenats "crims d'honor" acaben en l'absolució dels acusats per la forta presència de la religió.