Quant trigarà a saber la jove polonesa de 21 anys que diu ser Madeleine McCann en conèixer els resultats de les proves d'ADN? Els pares de la nena desapareguda el 2007 a l'Algarve portuguès durant unes vacances amb els seus pares. Segons la noia que va crear el compte d'Instagram per intentar contactar amb els progenitors de la petita, Kate y Gerry McCann, aquests haurien accedit a que es pogués realitzar l'anàlisi per descartar-la completament o acollir-la com a nova filla. Tanmateix, aquests tests no es poden fer d'un dia per l'altre i, com va explicar Scotland Yard (nom popular de la Policia Metropolitana de Londres) no semblaria viable que realment fos ella, entre d'altres coses per l'edat i també perquè no acaben de quadrar les similituds que diu tenir.

Més de 15 anys després i el cas de Madeleine McCann continua estant al focus mediàtic. Tant és així que no és el primer cop que una jove diu ser ella. De fet, Julia Faustyna, la polonesa de 21 anys resident a Alemanya, n'és la tercera. Abans van ser-hi Harriet Brooks, una estudiant de Manchester, que al final va dir que tot era una broma per les xarxes socials; i Embla Jauhojärvi, una noia sueca que vivia als carrers de Roma i assegurava ser britànica i dir-se Maria. Aquesta última va ser el seu pare qui va sortir a desmentir la notícia dient que la seva filla tenia síndrome d'Asperger i s'havia escapolit de casa mesos enrere. Així, doncs, tot i que les possibilitats eren allà, sembla que el de la polonesa pot ser el que arribi a materialitzar-se com la candidata més apta per ser la nena desapareguda. O com a mínim això pensen els seus pares que han confirmat que estan disposats a fer-lo les proves d'ADN, segons ha explicat el Daily Mirror de fonts properes a la família.

Quant trigarà en saber per les proves d'ADN que és o no és Madeleine McCann?

La suposada relació de parentiu que uniria a Julia Faustyna amb Kate y Gerry McCann s'observaria un cop es realitzin les proves d'ADN. Però aquestes no donen un resultat com si fos un test ràpid de la Covid-19 o d'embaràs, triguen uns dies i fins i tot setmanes. Tot depèn de la tipologia de l'anàlisi i la metodologia que utilitzi el laboratori. Cada prova té diferents objectius i diferents tècniques, però les més comunes com les de paternitat o de filiació duren des d'uns cinc o set dies fins a un parell de setmanes. A més, el resultat es percentual, tot i que en el millor dels casos aconsegueix un grau d'exactitud del 99,99%.

cas madeleine mccann
Madeleine McCann i Julia Faustyna / XARXES SOCIALS

Els tipus de proves d'ADN a les quals es podria sotmetre Julia Faustyna per saber si és Madeleine McCann són la de paternitat, la d'ascendència, les forenses, la de salut o la de compatibilitat d'òrgans. O com a mínim són aquelles que demostren un cert grau de continuïtat genètica per determinar si comparteixen parentiu i si realment ella és la filla perduda aquell 3 de maig del 2007 a Portugal. Ara només queda esperar i veure si finalment es farà l'anàlisi pertinent per conèixer la seva condició o si queda en la tercera noia que diu ser Madeleine McCann, sense èxit.