Gairebé 16 anys després semblava que hi havia una espurna d'esperança sobre la desaparició de Madeleine McCann, ocorreguda el 2007 durant unes vacances amb els pares a l'Algarve, Portugal. Una noia de 21 anys d'origen polonès però resident a Alemanya, Julia Faustyna, ha iniciat una campanya a Instagram per compartir i visibilitzar la seva teoria que és la nena de 3 anys. Tanmateix, els anys no acaben de quadrar ni tampoc altres variables, tot i que la jove assegura ferventment que és ella i aporta diferents proves de les similituds entre ambdues. Però, Scotland Yard posa en entredit tot això i creu que es tracta d'un testimoni fals, més encara un cop van enxampar l'únic i principal sospitós: Christian Brueckner, un pederasta alemany que vivia prop de l'indret costaner lusità.

Les raons d'Scotland Yard per no creure's la jove polonesa

Scotland Yard, segons ha recollit Telecinco, no sembla estar disposat a fer cap tipus de test d'ADN a Julia Faustyna, tot i que ella ha publicat aquest dilluns al seu compte d'Instagram que els pares de Madeleine McCann han acceptat realitzar-lo. Així, doncs, la Policia Metropolitana de Londres argumenta diversos motius pels quals la jove polonesa no podria ser la nena de 3 anys desapareguda. Primer, l'edat, atès que tindria 19 i no 21 anys. En qualsevol cas, els investigadors creuen que la petita va morir la mateixa nit que va desaparèixer, tot i que no va trobar-se el cadàver ni tampoc se li ha tret la categoria de desapareguda.

Però hi ha més. Des d'Scotland Yard tenen entre els seus motius per no creure's el testimoni de l'instagramer, el fet que Madeleine McCann va sortir a tots els diaris i televisions d'Europa i mig món l'any 2007 i successius, la qual cosa la va fer el rostre més conegut del planeta en aquells moments. Per això, hauria estat impossible que no la identifiquessin de petita si realment l'agressor l'hagués donat a una família d'origen polonès. El tema dels retrats robot són un altre mur insalvable per Faustyna: l'envelliment de la petita no correspondria en res amb la imatge de la noia que ha creat el compte de suport a Instagram iammadeleinemccan.

Instagram de la jove polonesa on assegura que els pares li haurien deixat realitzar-se la prova d'ADN / @iammadeleinemccann
Instagram de la jove polonesa on assegura que els pares li haurien deixat realitzar-se la prova d'ADN / @iammadeleinemccann

La popularitat aconseguida per Julia Faustyna no s'havia donat abans, tot i que sí va haver-hi candidates a ser la noia desapareguda el 2007 a Portugal. Per això mateix, la policia creu que realitzar la prova d'ADN per part seva atrauria altres Madeleine o que creuen ser-ho en poques setmanes. Ara només queda esperar si realment els pares han acceptat realitzar-li el test a la jove polonesa, encara que les evidències que ha exposat no acaben de quadrar els investigadors.