El cas Madeleine McCann està a punt de tancar-se: els fiscals alemanys asseguren que ja saben qui la va segrestar i assassinar. Es tracta d'un pederasta i un violador molt perillós, que s'ha convertit en el nou sospitós del crim.

Cas Madeline McCann, a punt de resoldre's 14 anys després

El cas Madeline McCann va començar el 3 de maig del 2007 a Praia da Luz (Portugal), quan va desaparèixer en estranyes circumstàncies aquesta menor de 4 anys. La seva desaparició es va convertir en un dels casos més mediàtics del moment i, 14 anys després, encara no s'ha aconseguit resoldre el crim: les possibilitats que McCann estigui viva, que actualment tindria 18 anys, són molt baixes.

En aquesta desaparició s'han obert diferents línies d'investigació. De fet, el primer investigador del cas va apuntar directament cap als pares de la petita Madeleine com a presumptes responsables de la seva mort i desaparició.

Christian Brueckner està complint condemna per una violació a Praia da Luz

No obstant això, a poc a poc, la investigació ha fet un gir de 180 graus i fa pocs mesos van posar al punt de mira una altra persona: Christian Brueckner, un pederasta i un violador natural d'Alemanya que en l'actualitat està a presó per una agressió sexual a Praia da Luz, el mateix lloc on va ser vista per última vegada la menor.

"Estem segurs que tenim l'home que la va segrestar i matar. Sabem al 100%  que és Christian Brueckner"

"Estem segurs que tenim l'home que la va segrestar i matar. Sabem al 100%  que és Christian Brueckner", explica el fiscal alemany Hans Christian Wolters a The Mirror, on ha explicat que amb les proves que han reunit, podran acusar-lo formalment del segrest i assassinat de la Madeleine. "Volem acusar-lo amb el nombre més gran d'evidències possibles", diu Wolters.

Tot i les declaracions d'aquest fiscal, Christian Brueckner assegura que és innocent i, per si no fos poc, fa uns mesos, va enviar una carta des de presó animant als investigadors a abandonar el cas. "És un escàndol el que esteu fent", explica el violador en una carta, que ve acompanyada d'un dibuix de dos fiscals demanant menjar en un restaurant.

Christian Brueckner caso Madeleine / Cedida

Christian Brueckner és un pederasta i un violador que, segons els fiscals alemanys, és el responsable del segrest i desaparició de Madeleine McCann / Arxiu

El fiscal ha aprofitat l'ocasió per explicar que com que el pederasta està a presó, no tenen tanta pressió a sobre i que tenen temps per reunir totes les proves per portar-lo davant els jutjats com a presumpte autor del crim. Si es demostra la seva culpabilitat, l'home es podria enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.