Barcelona sembla que sigui el destí preferit dels delinqüents internacionals quan es tracta d’escapar de la policia del seu país. Per sort, no sempre se surten amb la seva. La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home de nacionalitat francesa que va escapar de la presó i que té pendent complir una pena de 23 anys d’internament al seu país. 

L’home detectat a Barcelona va ser arrestat després d’haver intentat matar la seva parella sentimental amb uns cordons de sabates. La va envoltar amb els cordons i va pressionar fins que va perdre el coneixement, causant-li greus ferides al coll. Per sort, la dona va poder sobreviure i l’home va quedar detingut. Aprofitant un ingrés hospitalari, el desembre de 2021 l’home es va escapar de la vigilància penitenciària i va fugir de França, instal·lant-se a Barcelona. 

Detingut al consolat francès a Barcelona

Segons han explicat des de la Policia Nacional, aquesta setmana es va tenir coneixement que l’home havia anat al consolat francès de Barcelona. La ràpida cooperació entre les autoritats gal·les i la policia espanyola va permetre organitzar un dispositiu que va culminar amb la detenció de l’home a les mateixes oficines diplomàtiques, en compliment de l'Ordre Europea de Detenció i Lliurament.

Després de ser detingut va ser traslladat a un centre mèdic i després entregat a l’Audiència Nacional, que serà qui haurà de tramitar la seva entrega a les autoritats franceses, en virtut de l’acord de col·laboració entre els dos països pel que fa a la recerca de fugitius internacionals. És habitual que la Policia Nacional localitzi i arresti persones de nacionalitat francesa que abandonen el seu país i s’instal·len a casa nostra per evitar ser identificats. La policia espanyola a Barcelona disposa d’un actiu grup que està especialitzat en aquest tipus de recerques de fugitius.