Luis Suárez, als seus 34 anys, és un dels futbolistes més reconeguts a nivell europeu i mundial. L'uruguaià, que l'any passat va fitxar per l'Atlètic de Madrid, no és només jugador d'èxit, sinó que ha sabut emprendre i invertir en diversos projectes empresarials per expandir el seu poder i engreixar el seu compte bancari.

Luis Suárez: futbol i restaurants

Del món del futbol s'emporta a l'any 6,5 milions d'euros després de firmar amb l'equip madrileny -amb el qual ara té un contracte amb una clàusula de rescissió de 153 milions- des del Barça.

Però aquesta fortuna sembla quedar-li petita, per la qual cosa Suárez continua centrat en els seus projectes empresarials, majoritàriament al sector de l'hostaleria.

Luis Suárez / RRSS

Luis Suárez / RRSS

I és que la seva història com a emprenedor va començar ja a Barcelona, en concret a Castelldefels.

Allà es va mudar després d'aconseguir entrar al FC Barcelona, la seva prioritat per poder viure a la ciutat comtal, on s'havia mudat amb la seva família Sofía Balbi, la seva parella des de fa 17 anys, una jove uruguaiana a qui va conèixer al seu país.

Chalito s'expandeix a Barcelona i a domicili

Després del traspàs a l'Atleti, Luis Suárez s'ha associat amb el seu cunyat, que s'ha convertit en un portaveu en els negocis.

Anomenat "El Gordo" quan era més petit per la seva afició pel menjar, se li va il·luminar la bombeta durant la seva residència a Castelldefels.

Allà va començar a freqüentar el xiringuito El Chalo de Tapas, portat per uns argentins amb qui es va acabar associant el 2015. Juntament amb ells va muntar el Xiringuito Chalo, en plena platja, un local que ha funcionat sempre molt bé.

Luis Suárez / RRSS

Luis Suárez / RRSS

Vist l'èxit, el 2017, encapçalant l'empresa Chalo Gestiona S.L., va decidir ampliar el seu negoci amb l'obertura de Chalito en plena Rambla Catalunya, una de les zones més cèntriques i turístiques de Barcelona.

És evident que la glòria el persegueix allà on va i és per això que fins i tot en pandèmia es va atrevir a fer un pas més a les seves empreses amb la creació de Chalito Via Augusta, exclusiu per demanar a domicili. Sense visibilitat pública, s'ha convertit en la seva font d'ingressos més secreta.

Negocis milionaris fora de la gespa

I sembla que amb això l'uruguaià continua triomfant. Encara que segueix anés de Barcelona pel futbol, el seu llegat de restaurants funciona a tot gas, demostrant que el jugador té a més bon ull per a la indústria de l'hostaleria, que ja l'ha acompanyat durant sis anys i que ja dona uns rendiments milionaris.

De fet, previ a la pandèmia, el negoci de Suárez va facturar més d'un milió d'euros i s'espera que aquest 2021 es tanqui amb xifres semblants.

Fa menys d'una setmana, el jugador compartia a les seves xarxes una foto en la qual es mostrava invertint en criptomonedes, assegurant que estava aprenent sobre el tema i que li interessava, la qual cosa podria convertir-se en el seu pròxim negoci.

El seu amic Leo Messi, per exemple, també ha invertit en negocis com l'hotel MiM de Sitges, del qual és propietari, i que ha rebut diverses crítiques malgrat ser de quatre estrelles i en primera línia de platja.