Cada setmana sabem una cosa nova d'un dels casos més mediàtics i enrevessats dels últims anys a Espanya: la misteriosa mort de la tieta política de l'actor de 'La que se avecina', Luis Lorenzo. L'actor i la seva dona, Arantxa Palomino, segueixen acusats pel presumpte assassinat de María Isabel Asunción. Tanmateix, des que van ser imputats, la jutgessa al capdavant del cas va decidir deixar-los en llibertat provisional.

Els familiars de la víctima van interposar, juntament amb el seu advocat, un recurs perquè es revisés aquesta condició de llibertat. Però, ara per ara, continuarà així, ja que aquest divendres la magistrada de Primera Instància i Instrucció Número 9 de Madrid ha celebrat una vista a raó d'aquesta petició dels familiars i ha decidit mantenir-los en llibertat. Segons ha informat l'advocat de l'acusació a la sortida, la jutgessa també manté la retirada dels passaports als dos imputats. A més, accepta la petició que es presentin una vegada per setmana als jutjats per prevenir la seva fuga.

En un primer moment, la magistrada no veia risc que el matrimoni fugís i, actualment, continua sense veure-ho. Per aquesta raó segueixen en llibertat. Al principi del judici, els càrrecs estaven sota secret de sumari i no es va convocar a l'acusació particular. És per això que s'han tornat a revisar les condicions amb totes les parts implicades presents.

La premsa ha esperat els acusats a l'entrada i a la sortida dels jutjats. Ambdós han intentat no fer declaracions, encara que Arantxa ha expressat que afrontava la sessió amb "serietat". Els dos han entrat junts acompanyats del seu advocat.

Acusats d'assassinar la tieta amb cadmi

La detenció de l'actor i la seva dona es va produir a finals del mes de maig, acusats d'assassinar la tieta d'Arantxa Palomino. L'autòpsia va revelar que al cos de la dona hi havia restes de metalls pesants en quantitats anormals. En concret, els nivells del cadmi, un dels metalls més tòxics, i magnesi eren 200 i 20 vegades més del normal, respectivament.

Des de l'11 de març María Isabel vivia amb Luis i Arantxa, després que en un viatge a Astúries, on residia l'anciana de 86 anys, decidissin emportar-se-la per cuidar-la millor. Tanmateix, la salut de la dona va empitjorar i van tallar la comunicació amb la resta de la família. El germà d'Isabel va arribar a denunciar-los per segrest, ja que li era impossible saber d'ella.

La Guàrdia Civil va arribar a presentar-se a l'habitatge, però no va poder entrar sense ordre judicial. Dies després de la visita, la cuidadora de l'anciana la va trobar morta en anar a despertar-la. Va ser llavors quan el germà de la víctima decideix continuar amb el procés legal i demanar que es realitzi l'autòpsia. Una vegada executada aquesta, són detinguts i acusats d'assassinat. La investigació apunta a un possible interès econòmic, ja que el testament va ser canviat pocs dies abans.

L'exparella d'Arantxa Palomino: "Tinc un temor absolut"

L'exparella d'Arantxa Palomino ha fet públic el seu temor més gran amb relació a la investigació que envolta la mort de l'anciana María Isabel: tem per la vida del seu fill. L'exparella d'Arantxa Palomino s'ha mostrat contundent i molt preocupat pel que pogués succeir al fill d'onze anys que va tenir amb Palomino quan eren matrimoni, ja que la dona es troba acusada per un delicte d'assassinat.

Quan la Guàrdia Civil va irrompre a l'immoble on vivien l'actor Luis Lorenzo i la seva dona, Arantxa, també es trobava el fill que la dona va tenir amb un altre matrimoni. En aquell moment, en ser ambdós detinguts, el seu pare va anar a recollir-lo fins a Madrid des d'Astúries. La custòdia del menor era d'Arantxa, però en trobar-se sota investigació, el nen ha estat vivint a Astúries amb el seu pare, allunyat del focus mediàtic. Ara, Palomino ha recuperat la custòdia del seu fill, i el seu pare tem pel que pogués passar-li.