Una mare i una àvia han estat detingudes als Estats Units per l'assassinat d'una nena de 9 anys, filla i neta d'elles. La petita va morir d'una infecció per culpa dels polls, uns fets molt inusuals. Segons la investigació policial, les dues dones maltractaven la menor, eren conscients de la gravetat dels fets i van decidir no fer res per evitar-ho. 

Els fets van passar el mes de març, però han transcendit en els darrers dies. La mare de la víctima es diu Sandra Kraykovich i té 38 anys. L'àvia es diu Elizabeth Kraykovich i en té 64. Totes dues vivien amb la menor en una casa de Tucson, una ciutat d'Arizona, als Estats Units.

La nena tenia tota la cara plena d'insectes

El 15 de març, els serveis d'emergències van arribar fins al domicili on vivia la víctima, ja que havien rebut una trucada i els alertaven que la nena de 9 anys estava inconscient. Quan els metges van entrar, van poder comprovar que tenia una gran quantitat d'insectes a la cara.

Va morir desnodrida i per culpa de la infecció dels polls

Tot i els esforços per reanimar-la, malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida i li van fer una autòpsia. Segons l'informe forense, la nena estava malnodrida, tenia signes de maltractament i havia mort per una infecció de polls que, sumada a l'anèmia i a les seves baixes defenses, li va provocar la mort.

Sabien que la nena estava molt malament i no la van portar al metge

Tant la Sandra com l'Elizabeth van ser detingudes per dos delictes: assassinat i maltractament infantil, ja que, segons van declarar elles mateixes, feia dies que veien que la nena es trobava malament: es marejava, tenia mal de coll, no podia mantenir l'equilibri, li costava respirar i tenia febre i mal de cap. Malgrat tots aquests símptomes i tenir una gran quantitat de polls a tot el cos, van decidir no portar-la al metge.

Els germans de la nena també tenien una greu infecció per culpa dels polls

La Policia de Tucson també les va detenir per maltractar els germans de la víctima, que son dos nens d'11 i 13 anys que també tenien una greu infecció per culpa dels polls. Va ser la parella de la Sandra qui va alertar als agents de la tràgica situació va explicar que ni la mare ni l'àvia volien portar la nena al metge tot i que eren plenament conscients del seu estat de salut.

Elizabeth Kraykovich / Tucson Police
Elizabeth Kraykovich ha estat detinguda als Estats Units per assassinar la seva neta de 9 anys, que ha mort per una infecció de polls / Tucson Police

La mare va intentar treure els polls fent servir col·lutori bucal

Els germans de la víctima mortal també han declarat a la Policia i, segons explica el diari Mirror, un d'ells ha explicat que la seva mare havia intentat treure els polls de la víctima fent servir un col·lutori bucal. Tant l'Elizabeth com la Sandra. "Si haguessin buscat intenció mèdica, segur que la podrien haver salvat", expliquen fonts policials, que encara estan investigant el cas.