Cada vegada son més les dades que no quadren de l'assassinat de la María Isabel, la dona de 85 anys que, presumptament, ha mort enverinada a mans del famós actor Luís Lorenzo i la seva parella, Arancha Palomino. Han sortit a la llum uns informes mèdics i una altra autòpsia que podrien ser clau per esclarir les circumstàncies de la seva mort.

Segons la investigació de la Guàrdia Civil, aquesta àvia de 85 anys va ser enverinada per Luis Lorenzo i Arancha Palomino. El mòbil del crim seria econòmic, ja que es volien quedar amb els diners de l'herència. Aquesta hipòtesi encara agafa més força gràcies a la nova autòpsia que li han practicat, on han pogut comprovar que el seu organisme tenia restes de quatre medicaments, uns fets que fan saltar totes les alarmes.

Metalls pesants en quantitats molt elevades i quatre medicaments diferents

El cos de la María Isabel, a més de la combinació d'aquests quatre medicaments, també tenia metalls pesants en quantitats molt elevades: tenia 200 vegades més cadmi del que és normal i 20 vegades més magnesi de l'habitual, uns fets molt complicats de justificar.

Segons ha pogut saber Caso Abierto, la combinació de medicaments que tenia era la següent: quetiapina, risperidona, aripiprazole i haloperidol. "És infreqüent associar quatre antipsicòtics diferents de manera simultània", explica el metge forense.

Van ignorar les peticions de dos metges diferents

D'altra banda, la doctora que va diagnosticar demència severa a la víctima, va recomanar que ingressés en una residència geriàtrica, però ni Arancha Palomino ni Luis Lorenzo van fer cas a aquesta petició. Una segona metgessa que la va atendre dos mesos abans de la seva mort i va fer un informe on s'especificava que havia d'ingressar en una residència, ja que el seu trastorn de conducta havia empitjorat molt.

Luis Lorenzo y Arancha / Europa Press
Luis Lorenzo i Arancha Palomino estan sent investigats com a presumptes autors de la mort violenta de la tieta d'ella / Europa Press

Un canvi de testament molt sospitós

María Isabel, quan ja tenia demència severa, va canviar el seu testament i el va posar a nom de l'Arancha Palomino i li va deixar tots els seus diners. També va firmar davant un notari que la seva neboda pogués fer servir els seus comptes bancaris i, al cap de poques setmanes, presumptament, la van assassinar enverinant-la.

Segons expliquen els familiars de la víctima, Luis Lorenzo i Arancha Palomino es van emportar la víctima des d'Astúries contra la seva voluntat, aprofitant la malaltia degenerativa que patia. Estan convençuts que tots dos la van matar per quedar-se amb els seus diners, una hipòtesi que coincideix amb la investigació de la Guàrdia Civil.

Els presumptes assassins estan en llibertat amb càrrecs

No obstant això, els presumptes assassins continuen defensant la seva innocència i expliquen que són innocents. Actualment, estan en llibertat amb càrrecs i imputats per la mort violenta de la María Isabel.