Nou robatori de rellotge a Barcelona. Gairebé no hi ha dia que no robin un rellotge car a Barcelona. Aquest dijous, al voltant de dos quarts de set, i tal com ha pogut saber El Caso, un jove ucraïnès ha estat assaltat al mig a la via pública, al carrer de Gandesa, al districte de les Corts de Barcelona

Dues persones el van estar seguint, un d’ells amb motocicleta i l’altre a peu, fins que es van abraonar sobre ell i li van arrencar el rellotge, valorat en 80.000 euros, segons la informació i la documentació presentada per la víctima, un jove de nacionalitat ucraïnesa, segons ha pogut saber El Caso. Els Mossos esperen la denúncia de la víctima per tal de seguir amb la investigació. Després de l’incident es va fer recerca amb agents de paisà i uniformats per la zona, però no es van poder localitzar els lladres. 

El cas registrat aquest dijous a les Corts recorda el d’aquesta mateixa setmana, que també va avançar El Caso, quan dos lladres van seguir un home amb una moto fins que el van poder assaltar i robar-li un rellotge valorat en 50.000 euros. Per tal de robar-li el rellotge li van donar un cop de puny al nas, causant-li ferides a la cara i també al braç, de l’estrebada del rellotge. Els Mossos investiguen aquest nou fenomen que, allunyat del centre, on hi ha bandes de multireincidents, molt joves, que actuen amb violència física, per robar rellotges, sembla que s’hagi instal·lat en zones més adinerades de la ciutat. Si al centre de Barcelona, a la zona zero, l’objectiu són els turistes, ara s’està analitzant qui són els objectius a la zona de Sarrià, Sant Gervasi i les Corts

Guerra contra els lladres de rellotges

El robatori d’aquest rellotge serà analitzat i investigat pel grup Titani, un grup policial de nova creació que es dedica a investigar els robatoris de rellotges a la via pública per tal de poder-los relacionar entre ells, i amb intel·ligència operativa, poder combatre aquest fet delictiu que s’ha posat de moda a la capital de Catalunya. Tot i això, tot i que els robatoris són d’un valor molt elevat, només representen un 7% dels robatoris violents. La majoria dels furts i robatoris amb violència són de terminals mòbils. 

Aquest grup especialitzat en la guerra contra el ‘rellotgers’ va poder relacionar un jove magrebí de 19 anys amb quatre robatoris que s’han registrat els darrers mesos a Barcelona. Diumenge passat va ser detingut quan acabava de fer una estrebada a una dona a la zona del front marítim. Va ser detingut i després d’analitzar les imatges el va poder relacionar amb altres delictes, un d’ells, un que va ser enregistrat i que es va convertir en viral a les xarxes socials, a Via Laietana. Finalment, contra pronòstic, va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.