Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana un actiu lladre de rellotges al centre de Barcelona. Va ser aquest diumenge al vespre, durant un patrullatge de paisà per detectar aquest tipus de lladres, que s’han fet forts a la Barcelona fora de control, que van detectar com un jove magrebí, de 19 anys, seguia una víctima per intentar-li robar el rellotge. Els agents el van poder enxampar en calent, just estava cometent el robatori. Quan el van detenir van veure que era un dels coneguts lladres de rellotges de la ciutat i el van poder relacionar amb tres robatoris més que s’havien denunciat els darrers dies a Barcelona. El jove ja havia estat detingut cinc vegades anteriorment, totes al centre de Barcelona durant aquest any 2022, són per robatoris violents, lesions, furts i atemptats als agents de l’autoritat.

La detenció es va produir quan agents de paisà el van localitzar després que hagués comès un robatori d’un rellotge, valorat en 1.000 euros, a un turista que passejava pel districte de Ciutat Vella de Barcelona. Els policies van poder retornar el rellotge al seu legítim propietari. Després de ser detingut, agents del grup Titani, creat recentment i especialitzat en la investigació d’aquesta tipologia delictiva, poguessin relacionar-lo amb altres tres robatoris violents.

Quatre robatoris en pocs dies

El currículum recent d’aquest lladre de rellotges va començar el 8 de juny quan, presumptament, va assaltar un turista al carrer de Princesa, quan anava cap al seu hotel, i, després de fer-li mal al canell, li va robar un rellotge de 40.000 euros. El 12 de juny, també presumptament, va tornar a actuar. Va assaltar un turista a la Via Laietana i li va arrencar del canell el rellotge, en aquest cas valorat en 200 euros. Tot i que ningú va ajudar a la víctima, sí que van gravar l’assalt, que va permetre poder-lo identificar. A conseqüència de l’acció violenta del lladre la víctima va patir ferides al canell, genoll i colze

Els Mossos el relacionen també amb un tercer robatori. Va tenir lloc a la zona lúdica del barri Gòtic durant la matinada del dissabte 2 de juliol. En aquesta ocasió va actuar en companyia d’una segona persona i es va abraonar sobre una turista per estrebar-li una cadena d’or que duia penjada al coll, que va patir rascades per tot el cos. Finalment, va ser arrestat després de cometre el quart robatori, aquest diumenge al vespre, quan agents el van poder enxampar fugint del lloc dels fets amb un rellotge de 1.000 euros

Intel·ligència operativa contra els lladres de rellotges

Els Mossos treuen pit d’aquesta investigació que ha permès relacionat aquest jove lladre amb tots els robatoris que, presumptament, ha comès els darrers dies. La investigació l’han liderat els investigadors del grup Titani, que s’ha creat per tal de generar intel·ligència operativa que permeti anar a més que no només caçar els “rellotgers” en calent. Es busca analitzar-ne el comportament, fer prevenció i, alhora, relacionar els lladres del carrer amb les màfies i grups criminals organitzats per desmantellar-los. En el cas del jove magrebí detingut aquest diumenge, de moment, només se l’acusa de robatoris amb violència, no s’ha pogut aclarir si treballa per alguna màfia i on col·locava els rellotges robats.

Presó provisional

Aquest dimecres ha passat a disposició judicial i el jutge ha decidit enviar-lo a la presó a l'espera que se celebri el judici, sense fiança i de manera comunicada. Està acusat de quatre delictes de robatoris amb violència. S'ha incoat procediment de diligències urgents i se celebrarà judici ràpid el pròxim mes d'octubre en un jutjat penal de Barcelona.