La Lillia era una nena de 9 anys que ha estat assassinada d'una punyalada al mig del carrer i a plena llum del dia a Anglaterra. Hi ha un detingut per aquest macabre crim: es tracta d'un noi de 22 anys que, segons la investigació policial, tenia problemes econòmics amb la mare de la víctima i aquest hauria estat el mòbil del crim.

La víctima d'aquest tràgic succés es deia Lillia Valutyte i era veïna de Boston, una ciutat d'uns 55.000 habitants del Regne Unit. El dijous de la setmana passada, la mare de la menor estava treballant en una cafeteria, mentre la Lillia i la seva germana petita estaven jugant a fora, molt a prop del local.

Un noi de 22 anys assassina una nena de 9 al mig del carrer a Anglaterra

De cop i volta, un noi de 22 anys es va apropar a la Lillia, li va clavar una punyalada que la va matar al moment i va fugir. Quan la mare va sentir crits, va sortir de la feina i va veure que hi havia el cadàver de la seva filla al mig del carrer i que l'assassí havia fugit. 

Col·laboració ciutadana per trobar l'assassí de la Lillia

La Policia de Boston va obrir una investigació per veure qui hi havia darrere de la mort violenta de la petita Lillia. Després de revisar les càmeres de seguretat, van difondre una imatge del presumpte assassí demanant col·laboració ciutadana per trobar-lo com més aviat millor.

Asesino Lillia / Redes sociales
La Policia de Boston va compartir la foto del presumpte assassí de la Lillia Valutyte, una nena de 9 anys morta d'una punyalada al mig del carrer i a plena llum del dia a Boston (Anglaterra) / Xarxes socials

Després de dos dies buscant-lo, per fi el van poder detenir. L'arrest es va fer el dissabte en un parc de la mateixa ciutat on va passar el crim: es tracta d'un noi de 22 anys de nacionalitat lituana, igual que la víctima mortal. "L'hem aconseguit enxampar gràcies a la descripció que n'han fet els testimonis i a les nostres dades d'intel·ligència i investigació", expliquen fonts policials.

Van detenir altres dues persones, però han quedat en llibertat

"Animem a tothom qui tingui informació que es posi en contacte amb nosaltres", afegeixen. Segons els diaris del Regne Unit, a part del presumpte assassí, també van detenir altres dos homes acusats d'estar relacionats amb el crim, però, després de passar a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs.

L'assassí tenia problemes econòmics amb la mare de la víctima

La mort de la Lillia ha causat gran commoció a Anglaterra i els veïns de la ciutat encara no donen crèdit a la tràgica mort de la nena de 9 anys. Tot i que encara no s'han esclarit les causes de la mort, la hipòtesi principal és que el presumpte assassí tenia problemes econòmics amb la mare de la víctima i que l'ha matat per causar-li el màxim dolor possible.