Hi ha bandes llatines a Catalunya? Sí, una investigació de la Guàrdia Civil ho ha revelat. Assassinats, baralles sanguinàries, estafes i venda de droga per controlar el territori. Una investigació que va arrencar a Reus ha permès desmantellar el Reino Hispano, la facció catalana dels Latin Kings. Ho expliquem en un nou capítol de ElCaso Exprés

 

Més de 60 persones formen part dels Latin Kings a Catalunya. Com a mínim. És el que ha desvelat una investigació de la Guàrdia Civil que des de Reus, després de detectar moviments a les xarxes socials, han fet per tot Catalunya, per poder dibuixar com s'organitzen aquests perillosos 'pandilleros'. Dues persones, dos líders, un home i una dona, d'uns 30 anys, dirigien el que es diu el Reino Hispano, que és la facció que controla Catalunya. Per sota, hi havia els capítols, que són com agrupacions locals. N'hi ha a Reus, a Rubí, a Granollers i també un de fort a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. 

És el renaixement dels Latin Kings a Catalunya, una banda que pugna pel territori, per aconseguir fer-se forta, rivalitzant amb altres bandes, i amb negocis il·lícits com la venda de la droga i estafes a compatriotes seus. Latin Kings capta gent sota un règim de terror. Quotes setmanals, reunions secretes i molta violència, contra els rivals i també contra els membres que no compleixen ordres. Durant 20 mesos la Guàrdia Civil ha pogut dibuixar com estaven organitzats i com es comunicaven entre ells. Els vinculen a un assassinat a Terrassa, on van matar a ganivetades un home. I també amb una cacera que volien fer a l'Hospitalet com a venjança per l'agressió que havia patit un dels seus integrants. 

ElCaso Exprés

Tota l'organització, qui és qui, com funcionaven i com la Guàrdia Civil els ha detectat i detingut -tot i que ja estan al carrer-, a ElCaso.cat, on n'hem parlat i donat tots els detalls. Ja ho sabeu, els successos no descansen. Nosaltres tampoc. ElCaso Exprés és un format pensat per consumir a les xarxes socials d'ElNacional.cat, Twitter, Instagram i TikTok, i permet conèixer detalls de la crònica negra catalana en menys de dos minuts.