La magistrada del jutjat d'instrucció 18 de Barcelona és qui ha portat la investigació per la mort d’un jove de 25 anys del Canadà després de caure des d’un dels ponts de la ronda de Litoral el passat 15 de març, després de ser assaltat per un grup de quatre joves de nacionalitat estrangera, un cas que va avançar ElCaso.cat. Els quatre van ser detinguts dimecres i avui, divendres, la policia els ha entregat a la magistrada que ha ordenat el seu ingrés a presó

Els hi imputen un delicte de robatori consumat amb ús de mitjà perillós i abús de superioritat per robar-li el mòbil i també per homicidi dolós. La magistrada ha canviat la tipificació que van fer els Mossos d’Esquadra, que van assegurar que els havien detingut per un presumpte delicte d’homicidi imprudent, una versió que ara la magistrada, si bé estem en una fase inicial de la instrucció, ha variat i ha pujat a homicidi dolós. Els Mossos asseguraven que va ser “accidental” i que tots els indicis que havien recollit apuntaven en aquesta línia, però pel delicte que imputa, la magistrada no hi veu només un accident.

Els quatre lladres ja són a la presó de Quatre Camins

La investigació haurà ara d’aclarir què va passar exactament i què ha portat a la jutgessa Maria del Carme Garcia a imputar als quatre joves, d’entre 19 i 21 anys, el delicte d’homicidi dolós. Què va passar entre que el grup dels tres turistes que eren a Barcelona per venir a veure el Barça-Madrid i que havien sortit de festa per Sant Martí van ser assaltats, van escapar corrent dels lladres i va aparèixer el jove al mig de la ronda de Litoral? De moment, la jutgessa no ha donat més detalls de la investigació i tampoc ha aclarit si hi ha algun indici que apunti que els lladres van empènyer el turista. Per tal d’imputar homicidi dolós, i no imprudent, com asseguraven els Mossos, la jutgessa ha d’haver detectat algun fet concret, com per exemple, que els lladres sabien perfectament que fent el que estaven fent podien provocar que el turista acabés precipitant-se de dalt de baix del pont de la ronda Litoral, un desnivell de 5 metres. El jove canadenc va resultar ferit crític i va morir el migdia a l’hospital. 

Els quatre després de declarar davant de la magistrada han estat traslladats per la policia fins a la presó de Quatre Camins, al CP Joves. Es tracta de lladres, que segons ha pogut saber aquest mitjà són de nacionalitat marroquina i senegalesa i veïns de Martorell, que ja tenien antecedents.