No ha estat fàcil, però els agents de la Unitat d’Investigació de Sant Martí dels Mossos d’Esquadra han localitzat i detingut quatre homes relacionats amb la mort d’un turista canadenc de 25 anys que el passat mes de març va caure des d’un pont de la ronda Litoral després de ser assaltat pels lladres. Els Mossos, ara per ara, a l’espera de les declaracions dels quatre detinguts, no tenen indicis que el llancessin al buit i creuen que va saltar escapant dels lladres, tot i això, a més de ser detinguts per un delicte de robatori del mòbil de la víctima, la policia catalana també els acusa d’un delicte d’homicidi

Mor fugint dels lladres

Els fets, tal com va avançar ElCaso.cat, van succeir el passat 15 de març, quan la víctima, acompanyada de dos amics, va ser sorpresa de matinada per un grup de lladres quan havien sortit d’un local d’oci nocturn i es dirigien cap al seu hotel, al districte de Sant Martí de Barcelona. Dos d’ells van poder fugir del lloc dels fets i van perdre de vista el seu amic. Poc temps després van tornar al lloc dels fets i el van localitzar a terra en estat crític i va acabar morint a l’hospital.

Des del primer moment en què els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement dels fets, els investigadors han fet un treball exhaustiu i minuciós consistent en una recerca de les gravacions de les diferents càmeres de seguretat a la zona en un horari proper als fets investigats. El visionament dels enregistraments va permetre identificar els autors a la zona i esbrinar els seus moviments aquella nit. Les declaracions dels dos amics de la víctima, que havien vingut a la ciutat per veure el Barça-Madrid, també han estat claus per poder identificar els lladres que van provocar, caldrà veure si volent o sense, la mort d’aquest jove de 23 anys.

Homicidi imprudent

Amb les posteriors gestions d’investigació es va ampliar la informació que ha permès als investigadors relacionar els ara detinguts amb els fets que van succeir aquella matinada. Els quatre detinguts, que tenen antecedents i tenen entre 19 i 21 anys, alguns de nacionalitat estrangera, van ser detinguts ahir i està previst que passin a disposició judicial en les hores vinents o demà.

Tot i que estan acusats d’homicidi imprudent, la policia creu que la caiguda del turista va ser "accidental" quan fugia dels lladres.