Els veïns de Lleida (Segrià) estan indignats amb les resolucions judicials d'un magistrat de la ciutat envers un conegut lladre, un home de 39 anys i veí de la capital lleidatana especialitzat en robar a comerços locals. El jutge ha deixat lliure l'individu, malgrat que aquest acumula més d'una vuitantena d'antecedents i, a jutjar pels seus actes, és incapaç de passar més de 48 hores sense cometre cap furt o robatori amb força. L'últim furt del qual té constància la Guàrdia Urbana de Lleida el va cometre, presumptament, el passat dilluns, 29 d'agost; tanmateix, no feia ni un dia que havia quedat en llibertat, després que el divendres 26 d'agost el detinguessin per haver comès tres furts i dos robatoris amb força a diferents establiments de la ciutat, segons el Segre

El conegut lladre acumula 83 antecedents policials, sis d'ells registrats els últims cinc dies

El lladre acumula un total de 83 antecedents policials per delictes de furts o robatoris amb força, la seva especialitat. Sis d'aquests antecedents van registrar-se en els últims cinc dies, des del passat divendres, 26 d'agost, fins al passat dimarts, 30 d'agost. Tal com relata el mitjà Segre, l'individu va cometre un total de tres furts i dos robatoris amb força el passat divendres, pels quals va ser detingut i va passar la nit entre reixes, fins que el diumenge, 28 d'agost, el jutge va deixar-lo en llibertat amb càrrecs. L'endemà, tanmateix, l'home va tornar a actuar, cometent un presumpte delicte de furt en una acadèmia de la Zona Alta. Malgrat que va ser detingut el mateix dia, el dimarts, 30 d'agost, ja tornava a ser al carrer en la mateixa situació en què va ser alliberat el dilluns. Una situació surrealista que ni els veïns de Lleida, ni els propietaris dels locals afectats, poden entendre. 

L'acusat roba a establiments i utilitza sempre el mateix modus operandi

L'acusat d'haver comès més de vuitanta delictes relacionats amb furts i robatoris està especialitzat en robar a diferents establiments o comerços locals, i sempre fa servir el mateix modus operandi, el qual, fins ara, no li ha fallat, malgrat haver estat enxampat, sempre ha pogut tornar a robar amb el mateix mètode. L'home, segons relata el mitjà lleidatà, passeja pels diferents barris de la ciutat i observa els establiments, que normalment són restaurants, botigues, gimnasos i fins i tot concessionaris de cotxes. Quan considera que arriba el moment idoni, entra al local fingint normalitat i ser un client més i, sense cap mena de vergonya, s'emporta els objectes de valor que hi ha sobre els taulells o als despatxos; també ha arribat a entrar a les zones reservades pels treballadors. 

L'home està ara, de nou, en llibertat, tot i que amb càrrecs. Faltarà veure si continua perpetrant furts i robatoris amb força a la ciutat o si, després de dues detencions pràcticament consecutives, deixa de banda aquest estil de vida.