A Lleida estan molt preocupats per la posada en llibertat d'un presumpte pederasta que va ser detingut fa poc més d'una setmana a Alpicat (Segrià). Es tracta d'un home de 43 anys que va ser arrestat per abusar sexualment de dues nenes d'11 anys en una atracció de la fira. Fiscalia demanava el seu ingrés a presó, però l'han deixat en llibertat amb càrrecs. 

Els fets van passar el 20 i 21 d'agost, coincidint amb la festa major del municipi d'Alpicat. Segons ha pogut saber el SEGRE.com, el presumpte autor dels fets és l'encarregat d'una atracció de fira coneguda popularment amb el nom de jumping i consisteix a uns matalassos elàstics on els nens salten amb uns arnesos.

Un veí de Lleida va abusar sexualment de dues nenes d'11 anys a Alpicat

Segons expliquen els familiars de les menors, aquest veí de Lleida va abusar sexualment de les seves filles, fent-los tocaments als pits i als genitals amb l'excusa de posar-los l'arnès. Les víctimes es van quedar paralitzades i van sentir molta por. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i el van detenir el divendres de la setmana passada com a presumpte autor dels fets.

“L’home els va grapejar els pits i els genitals aprofitant-se que els posava l’arnès"

“L’home els va grapejar els pits i els genitals aprofitant-se que els posava l’arnès perquè poguessin saltar. És una peça que va subjecta a la cintura, per la qual cosa està clar que ho va fer a posta i no va ser una cosa accidental. Van quedar tenallades i es van espantar", explica el pare d'una de les víctimes al diari SEGRE.com.

Fiscalia demanava el seu ingrés a presó de manera provisional

Fiscalia havia demanat al jutge el seu ingrés a presó de manera provisional i sense fiança com a presumpte autor dels fets. No obstant això, el jutge no ha fet cas a la petició del Ministeri fiscal i l'ha deixat en llibertat amb càrrecs. Així doncs, un presumpte pederasta està a la capital del Segrià, un fet que preocupa als ciutadans.

El jutge deixa en llibertat amb càrrecs el presumpte pederasta

Tot i que està en llibertat, continua sent investigat i té prohibit apropar-se a menys de 100 metres de parcs i zones infantils. Tampoc pot fer cap feina o activitat no pagada que impliqui estar a prop de nens i adolescents. No podrà sortir d'Espanya i s'haurà de presentar setmanalment als jutjats fins que se celebri el judici.

El presumpte autor té 43 anys i viu a Lleida

Fiscalia, a part de la presó preventiva, també demanava que se li prohibís entrar a Alpicat, però aquesta petició també ha estat denegada. De moment, no ha transcendit la identitat del presumpte pederasta, que és un veí de Lleida de 43 anys. Des de l'ajuntament d'Aplicat, on van passar els presumptes abusos, asseguren que no tenien constància dels fets i que col·laboraran amb la Policia per tal d'esclarir els fets, que han causat gran indignació.