Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc lladres multireincidents a la ciutat de Barcelona. Els delinqüents, que acumulen més d'un centenar d'antecedents per delictes d'aquesta mena, s'havien especialitzat durant els mesos d'estiu en els robatoris a pisos de la capital catalana, pels quals utilitzaven marcadors a les portes dies abans de cometre l'atracament, o bé escalaven l'edifici, sabent abans que no trobarien ningú dins l'immoble. Els fets pels quals els han detingut són tres robatoris dins de pisos ocorreguts als barris barcelonins de Sant Andreu i d'Horta, on els lladres, que actuaven en parelles, havien marcat les portes dels immobles als quals pretenien accedir; el tercer robatori va ocórrer també a la ciutat comtal, tot i que no s'ha especificat en quin punt, i el lladre, presumptament, va escalar l'edifici. L'estiu és una de les èpoques en què més robatoris a domicilis es produeixen, ja que els seus propietaris acostumen a marxar de vacances deixant-lo buit, i els lladres aprofiten la conjuntura per a cometre els delictes. 

Quatre lladres van fer servir marques i senyals per localitzar quines cases estaven buides

Quatre dels cinc lladres detinguts, precisament els que havien actuat en parelles, havien marcat prèviament les cases on volien robar per tal de saber si estaven buides o no, una pràctica molt habitual entre els lladres de domicilis, i especialment quan arriben s'acosta el període vacacional. En els darrers mesos, els lladres han començat a marcar les portes dels immobles amb fils de cola molt fins, pràcticament imperceptibles a ulls tant dels propietaris com de la resta de veïns, tot i que també hi ha lladres que deixen falques de plàstic, un mètode una mica més visual, o petits papers o plàstics que encallen dins els panys o en altres forats. És el cas del robatori al barri d'Horta, i de l'altre robatori del qual la ubicació no s'ha especificat.

En el primer robatori, al barri d'Horta, els lladres van ser sorpresos per dos agents de paisà, segons ha sabut Betevé, intentant forçar la porta amb tornavisos i eines de marcatge. El segon robatori, que va succeir al barri de Sant Andreu, un veí va alertar la policia en veure els dos lladres escalant la façana de l'edifici per tal d'accedir-hi. El tercer robatori, la ubicació del qual no ha transcendit, es va resoldre també gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que un veí va sentir sorolls dins el pis del costat, el qual sabia que estava buit. El lladre, tot i que va fugir, finalment va ser detingut. 

Els lladres acumulen un total de 109 antecedents 

Els agents de la policia catalana van efectuar les detencions durant el passat cap de setmana, entre el divendres 19 d'agost i el diumenge, 21 d'agost, la majoria d'elles en haver enxampat els lladres pràcticament in fraganti. En total, els cinc lladres detinguts, que són multireincidents, acumulen un total de 109 antecedents per delictes similars. 

tuit mossos lladres reincidents marcadors escalar barcelona
Els Mossos han confirmat les detencions dels lladres multireincidents a través de Twitter. / Font: Mossos