Dos homes seran jutjats aquest dilluns per prostituir i abusar sexualment d'una dona discapacitada a Reus (Baix Camp): es van aprofitar de la seva minusvalidesa per fer sexe amb ella a canvi d'un cafè i cinc euros i els abusos es van prolongar durant molts mesos.

La víctima té una discapacitat mental del 68%

Els abusos van començar a principis del 2017: la víctima, una dona amb una discapacitat mental del 68% que li impedia la seva pròpia autonomia i el fet de poder prendre decisions sobre la seva sexualitat.

Sexe oral a canvi d'un cafè i abusos sexuals durant mesos

La víctima treballava en un taller a prop d'on també treballava un dels seus presumptes agressors, un home de 72 anys i de nacionalitat espanyola que en el moment dels fets era el propietari d'un bar a Reus. Un dia, la dona va entrar al bar i l'home, que era conscient de la minusvalidesa de la seva víctima li va proposar convidar-la a un cafè a canvi que li practiqués sexe oral i els presumptes abusos sexuals es van prolongar durant molts mesos.

Els dos abusadors sexuals sabien que la dona era discapacitada

Però els fets no acaben aquí. Tres mesos més tard, cap al mes de març, la dona estava caminant per la plaça de les Oques quan va conèixer l'altre presumpte violador, un home de nacionalitat espanyola que "aprofitant les limitacions mentals de la víctima, de les quals era conscient", li va proposar masturbar-lo a canvi de cinc euros, uns fets que van passar diverses vegades, segons informa el Diari de Tarragona.

Acusats d'un delicte d'abusos sexual i de prostitució i explotació sexual d'una persona discapacitada

Per aquests mateixos motius, seran jutjats aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona: demanen onze anys i nou mesos pel primer acusat pel segon acusat, 14, a més de la prohibició d'apropar-se a la víctima durant 14 anys. Se'ls acusa d'un delicte d'abusos sexuals i de prostitució i explotació sexual d'una persona amb discapacitat. Caldrà esperar a saber la resolució judicial per saber si, finalment, són culpables d'aquests delictes i entren a presó.

Juicio / Pixabay

A judici per abusar sexualment d'una dona discapacitada i prostituir-la a canvi de cafè i de cinc euros a Reus (Baix Camp) / Pixabay

Quatre detinguts per violar una menor de 16 anys discapacitada a Rosselló

Malauradament, aquest no ha estat l'únic cas d'una agressió sexual a una dona discapacitada i, de fet, la setmana passada, van detenir quatre homes a Rosselló (Segrià) que, presumptament, van participar en una violació a una menor de 16 anys que també tenia discapacitat: entre tots la van raptar i posteriorment, la van agredir sexualment, fet pel qual es troben a presó de manera provisional, preventiva i sense fiança a l'espera que se celebri el judici.